Pintér Attila szerint sikeres volt a Győr őszi szezonja

ˆhirdetés

Sikeresnek nevezte a Győri ETO FC labdarúgócsapatának őszi szezonját Pintér Attila vezetőedző.

 

"Első helyen állunk a bajnokságban, továbbjutottunk a Magyar Kupában és a Ligakupában is. Régen volt ilyen sikeres időszak a klub történetében" - mondta a tréner a szerdai évzáró sajtótájékoztatón.

 

A Győr az OTP Bank Ligában eddig lejátszott 17 fordulót követően hatpontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett MTK és tízzel a harmadik, egyúttal címvédő DVSC-TEVA előtt.

A bajnoki címért zajló versenyfutásban szintén nagy riválisnak számító Videotont pedig 12 ponttal előzi meg a győri gárda, amely a Magyar Kupában a legjobb nyolc között a Budapest Honvéddal mérkőzik majd tavasszal, a Ligakupa csoportköréből pedig csoportelsőként jutott tovább.

"Sokatmondó tény, hogy a bajnokságban mi szereztük a legtöbb gólt és a Videotonnal együtt mi kaptuk a legkevesebb találatot" - folytatta Pintér Attila. Szerinte a számok alapján is elmondható, hogy minden tekintetben előrelépett a csapat.

A bajnokság előtt ugyanazt a célt tűzték ki, mint két éve - tette hozzá: egy ütőképes együttest akartak kialakítani, olyat, amely itthon és a nemzetközi porondon is megállja a helyét. "Jó úton járunk, de még csak az út közepén tartunk" - mondta a vezetőedző.

Az idény előtt hat új futballista érkezett az ETO-hoz, többségüket sikerült beépíteni a csapatba a szakember szerint, aki úgy vélte, kiváló társaság jött össze, melynek tagjai a pályán és azon kívül is tudják a dolgukat. Hozzátette, a sikereket annak is köszönhetik, hogy erős közösséget alkotnak, s a játékosok minden helyzetben képesek egymásért küzdeni. Pintér még kiemelte: a Győr úgy tudott ilyen kiváló eredményeket elérni, hogy közben több kulcsjátékosa hiányzott rövidebb-hosszabb ideig sérülés miatt.

A terveket érintve elmondta, a téli időszakban szeretnének legalább két meghatározó futballistát igazolni, elsősorban olyanokat, akik a csapat támadójátékán tovább tudnak javítani. Neveket azonban egyelőre nem említett. A téli felkészülésről Lencse Gyula technikai igazgató elmondta: a csapat Győrben kezdi meg a munkát január 7-én, február 2-16. között pedig Törökországban edzőtáborozik, ahol több felkészülési mérkőzést játszik. A lehetséges ellenfelek között szerepel a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató orosz Dinamo Moszkva is.

forrás: MTI

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés