Németh Krisztián lezárta a múltat

Németh Krisztián szerepeltetése ismét pontokban mérhető hasznot hajtott a holland RKC Waalwijknak, a magyar válogatott támadója ugyanis gólpasszt adott a PSV ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

 

A PSV elleni bravúros mérkőzésen az RKC szurkolói ismét elégedetten konstatálhatták, hogy a klub kitűnő vásárt csinált a magyar focistával, és tetszésüket - vastaps formájában - kifejezésre is juttatták a csatár lecserélésekor, a bajnoki találkozó hajrájában. Németh Krisztiánnal a szerdai meccset követően készített riportot az mlsz.hu.

 

- Állt már modellt, készül a Németh-szobor a Waalwijknál?

- Dehogy, ha őszinte akarok lenni, ez még nem került szóba.

- Pedig a holland csapat szárnyal, amióta a soraiban tudhatja Németh Krisztiánt! Azóta hat helyet lépett előre a korábbi tizenötödikről.

- Hála az égnek, jól megy a csapatnak, jól megy nekem is, és ez a kettő erősíti egymást, de a remek szereplést aligha szabad kihegyezni rám. Nem hangzana jól, még akkor sem, ha valamennyit hozzátettem a sikerekhez, de végül is ez a dolgom, és ez valamennyi csapattársamra igaz.

- Akkor most felhőtlen az élete?

- A sikerek miatt nagyszerű a hangulat a klubnál és a szurkolók körében, sőt, érzem, hogy a csapatra felfigyelt egész Hollandia, és ez valóban remek érzés. Számomra az is rendkívül fontos, hogy állandóan játszom, érzem a bizalmat, fontos gólokat szereztem, gólpasszokat adtam, és ez pozitív változás a karrieremben. Ennek köszönhetően jutottam el odáig, hogy már nincs miért rágódnom a múlton, végre lezárhatom, és csak előre tekinthetek.

- Nem sírja vissza például Liverpoolt? Emlékszem, amikor két éve a válogatott Amszterdamban játszott, a meccs előtt a két csapat egyszerre érkezett, és a holland világsztár, a liverpooli Dirk Kuyt kitörő örömmel ölelte át.

- Igen, olykor együtt edzettem, tornákon játszottam a nagy csapat tagjaival, és ők nagyon befogadóak voltak. Ez azonban már csak emlék, mint mondtam, engem kizárólag a jövő érdekel.

- Akkor térjünk is rá: a szerződése a nyáron lejár. Hogyan tovább?

- Még nem tudom. Nem szeretnék túl nagy lépést tenni, olyan csapathoz akarok kerülni, amelyben rendszeresen játszom. Még sok változat lehetséges, a nyáron derül ki, melyik jön be.

- Biztos, hogy elmegy a Waalwijkből?

- Nem, egyáltalán nem zárkózom el a maradás gondolatától. A lényeg az, hogy fejlődjek, és igazán jó formába lendülve még jobb idényt produkáljak az ősszel.

- Ez tehát nem a csúcsformája?

- Nem bizony! Bár egyre több meccset játszom, és egyre jobb a formám, egy kifogástalan alapozás sokat lendítene rajtam. Még nem vagyok a topon, olykor érzem, hogy jobb állapotban más megoldást választanék. -

A holland futballt testhezállónak érzi?

- Igen, jól érzem magamat benne.

- A célok közül nem hagyhatjuk ki a válogatottat sem. Felépült és eredményesen futballozik Szalai Ádám és Rudolf Gergely is, azaz csatárposzton megnőtt a konkurencia.

- Ez így van, és nagyon örülök neki, mert ez csak jót tesz a csapatnak. A válogatottságért mindent meg kell tenni, az én esetemben ez azt jelenti, hogy a klubomban a maximumra törekszem, és igyekszem állandóan felhívni magamra a szövetségi kapitány figyelmét.

- Emlékszem, San Marinóban a szünetben annyira látszott az arcán a görcsös akarás, hogy az már megható volt, mégsem sikerült gólt szereznie. Azóta oldódott már ez a nagy akarás?

- Azóta helyrebillent az önbizalmam! Még mindig nagyon szeretném megszerezni az első gólomat a válogatottban, de nem ez az elsődleges, hanem a közös siker.

forrás: mlsz.hu