Neymar a Barcelonához igazolna, nem a Real Madridhoz

Neymar egyelőre nem igazol Európába, de ha igen, akkor jelenleg a Barcelona áll az élen. Máris folytatódik az átigazolási szappanopera?

 

A goal.com cikke alapján kiderült, hogy jelenleg Florentino Perez miatt, vagyis a Real Madrid elnöke miatt nem fog Neymar a Real Madridhoz igazolni, hanem inkább a Barcelonát fogja választani.

 

Neymar iránt nagy hajsza van az utóbbi évek során Európából, hiszen jelenleg őt kiáltották ki a legnagyobb sztárnak Brazíliában. Fiatal, szereti a média és a cseleitől csak dőlnek balra-jobbra a hátvédek. Neymar viszont nem csak Európának fontos, hanem a Santosnak és Brazíliának is. Annak az országnak, ahol 2014-ben világbajnokságot rendeznek és ezért minden olyan sztárt meg akarnak tartani, vissza akarnak csábítani, akivel csak fokozható a foci iránti őrület.

Neymar ennek az egésznek a közepén van, mivel a szakmai fejlődése miatt már Európába lenne a helye, de a Santos révén visszautasíthatatlan ajánlatot kapott. Vagyis hiába mondja Ronaldótól kezdve minden egykori csillag, hogy igazoljon Európába, mert már csak a válogatott miatt is szükség lenne rá,  várhatóan a világbajnokságig még Brazíliában fog maradni a játékos.

Neymar válogathat az ajánlatok között, a Real Madrid és a Barcelona is versenyt fut a játékos kegyeiért. Eddig a Real Madrid tűnt a befutónak, amely már 1995 óta próbálja leigazolni az akkor még csak 13 éves játékost, míg jelenleg a Barcelona lehet a befutó.

A Real Madridnál elegük lett a huza-vonából és már télen lezárták volna az átigazolást. Állítólag ez és Florentino Perez hozzáállása nagyon nem tetszett Neymarnak, aki így inkább a Barcelonát választaná. A Barcelona elnöke, Sandro Rosell, állítólag még személyesen is Brazíliába utazott, tárgyalni Neymarról és még abba is belementek, hogy csak jövőre, vagy a vb után érkezzen hozzájuk a fiatal támadó.

 

Egy biztos, a nyáron újra fel fog lángolni a hangulat Neymar körül, mert újabb átigazolási időszak jön és a top klubok bizony a legjobbakat a saját csapatukban szeretnék látni. Persze állítólag még nincs semmilyen megállapodás a Barcelona és Neymar között, vagyis a következő években még lehet néhány fordulat az ügyben... az is lehet, hogy Neymar még is a Real Madridban fog kikötni... persze csak akkor ha szükségük lesz rá... mert Neymart jelenleg még fel kell építeni, Európában nem lesz rögtön a legjobb, egyike lesz a sztároknak, akiből ugyan a világ legjobbja válhat. Neymar egy befektetés, amely az évek során hozhatja vissza a belé fektetett pénzt. Bár azt nézve, hogy már mekkora őrület van körülötte, a mezeladásból gyorsan megtérülhet ez a befektetés is...