Racing Santander - Barcelona előzetes, fogadási ajánló

Ismét idegenben szerepel a Barcelona, méghozzá a Racing vendégeként. Noha a katalánok idén sok pontot hullajtottak a hasonló találkozókon, ezúttal győzelemre számítunk a részükről.



A Racing hét mérkőzés óta nyeretlen, főleg ez volt az oka annak, hogy a klub hét közben megvált addigi vezetőedzőjétől, Juanjo Gonzaleztől. A Santandernél érdekesen oldják meg az edzőkérdést, a csapat irányításáért három edző volt eddig felelős, ám Gonzalezen kívül a másik kettő a helyén maradhatott.

 

A csapat összeállításával lesznek is gondjaik, néhány sérült mellett ugyanis eltiltott az első számú kapus, a múlt szombaton kiállított Tono.

Pep Guardiolának is hasonló problémái vannak, David Villa, Ibrahim Afellay, Alexis Sanchez, Eric Abidal és Thiago Alcantara egyaránt sérült, rajtuk kívül pedig kérdéses Carles Puyol játéka is. És akkor még nem említettük az eltiltott Gerard Piquét!

Ám ami a legfontosabb, Leo Messi egészen biztosan pályára léphet. Látva az argentin támadó formáját, pályára lépése már önmagában is elegendő lehet ahhoz, hogy a Barcelona idén másodszor nyerjen meg két egymás utáni idegenbeli bajnokit.

Az utóbbi hetekben nem szerzett valami sok gólt Messi az idegenbeli találkozóin, esetünkben azonban nem is ez a legérdekesebb, hanem a katalánok hátvédsorának gyengélkedése. November közepe óta a Barca egy kivételével az összes idegenbeli találkozóján kapott legalább egy gólt, a La Ligában pedig csupán egyszer sikerült vendégként kapott gól nélkül lehoznia mérkőzést.

Tippünk mindenképpen arra esik, hogy ugyan nyer a Barcelona, de betalál a Racing is.

Tipp: Mindkét csapat betalál (2.3)

Betfair