Bolton - Liverpool előzetes, fogadási ajánló

A Liverpoolnál főleg a hazai formával vannak gondok, a mostani, Reebok Stadiumba tett kirándulás pedig tökéletesen feküdhet a csapatnak. Kevés gólt hozó, vendégsikerrel záruló meccsre készülhetünk.

 

Kezdjük is néhány statisztikai adattal! A Liverpool a legutóbbi 10, Bolton elleni bajnokiját megnyerte, a hazaiak ráadásul a legutóbbi 12 hazai mérkőzésükből csak egyetlen egyet tudtak megnyerni. Általánosságban azonban még ezekre a statisztikákra sincsen szükségünk ahhoz, hogy megállapítsuk, csak a Liverpool nyerheti ezt a mérkőzést.

 

A Boltonnál nem csak az irtózatosan gyenge teljesítmény okozta mentális problémákkal, hanem a csapat legjobb játékosának Gary Cahillnek az elvesztésével is meg kell küzdeni. Az angol válogatott védő eligazolt a Chelsea-hez, nélküle pedig az eddigieknél is sebezhetőbb lesz a csapat védelme.

A Liverpool sincs éppen jó formában, viszont elég csak egy problémára megoldást találni: a gárda egész egyszerűen kevés gólt lő. Luis Suarez továbbra is eltiltott, Andy Carroll formán kívül van, Steven Gerrard pedig csak nemrég tért vissza hosszan tartó sérülését követően. Ezek mellé jön még a sorozatos balszerencse, valamint a koncentráció hiánya (a Liverpool idén négy tizenegyesből hármat is kihagyott), és máris tisztán láthatjuk, miért maradnak el a gólok.

Ezúttal akár egy találat is elég lehet a győzelemhez, ebben pedig bízunk is: egész egyszerűen nem szabad mást megtennünk, mint a Liverpool győzelmét (1.66).

 

Több/kevesebb, mint 2.5 gól

Ha a helyzetkihasználást kritizáltuk, el kell ismernünk, a Liverpool védelme kifejezetten jól teljesít. A vörösök csak egy gólt kaptak a legutóbbi négy meccsükön, a gyenge Bolton tehát nem okozhat megoldhatatlan feladatot a vendégek védelme számára. Kevés gólra számítunk, és érdemes megtenni, hogy 2.5 gólnál kevesebb születik (2.0), valamint azt is, hogy a Liverpool nem kap gólt (2.4).

Gólszerzők

Szinte egészen biztosan kizárhatjuk az újra a kispadra száműzött Andy Carrollt, valamint a legutóbb októberben betaláló Dirk Kuytot. Steven Gerrard általában sok gólt szerez, ráadásul ő az első számú választás, ha rögzített szituációkról van szó, azonban Kenny Dalglishnál sokkal mélyebben szerepel, mint azt korábban megszokhattuk. Az általunk kiválasztott Craig Bellamy múlt héten csak a kispadon kapott helyet, ezúttal azonban szinte biztos kezdőnek számít, gólja pedig 3.5-öt fizet.

Tippek:

Nyer a Liverpool (1.68)  

Kevesebb lesz, mint 2.5 gól (2.0)

Nem kap gólt a Liverpool (2.4)

Craig Bellamy gólt szerez (3.5)

*Betfair szorzók