Premier League: Liverpool – Manchester City - Fogadási ajánló, előzetes

Kemény sorozat előtt áll a Manchester City, ennek első állomását pedig a Liverpool elleni mérkőzés jelenti.

 

A hazaiak jó formában vannak, és simán képesek lehetnek megszakítani a City győzelmi szériáját.

 

Liverpool 2.76 – Man City 2.82; döntetlen 3.5 

Az angol focihétvége egy hatalmas rangadóval zárul, méghozzá az Anfielden. A hazaiak egy fantasztikus, Stamford Bridge-en aratott győzelemmel a hátuk mögött léphetnek pályára – igaz, hogy a Chelsea háza táján vannak manapság problémák, azonban a gárda még így is az angol elitbe tartozik, egy ellene aratott győzelem pedig bármelyik csapatot lendületbe hozhat.

A City kiábrándító vereséget szenvedett hét közben a Bajnokok Ligájában, minek nyomán úgy tűnik, hogy a csapat számára csupán hat mérkőzésesre sikeredik a BL-kaland. A City a Premier League-ben viszont továbbra is megállíthatatlannak tűnik, egy Liverpool elleni siker pedig valamelyest feledtethetné a Napoli elleni fiaskót – főleg úgy, hogy a Manchester United szombaton csak döntetlenre volt képes az idény meglepetéscsapata, a Newcastle ellen.

2.76-os szorzójával a Liverpool a találkozó favoritja, amely hatalmas önbizalommal léphet pályára, ez pedig önmagában is elég lehet ahhoz, hogy ellensúlyozza a City keretének erejét. Tavaly 3-0 született az Anfielden, azt megelőzően viszont két éven keresztül csak döntetlent játszott a Liverpool és a City. Tippünk ezúttal is a pontosztozkodásra esik (3.5).

 

Több/kevesebb, mint 2.5 gól

Miután tavaly annyit kritizálták Roberto Mancinit a túlságosan defenzív taktikája miatt, a City idén alaposan belehúzott, ontja a gólokat, és nem hisszük, hogy egy Liverpool elleni meccs miatt lényegesen változtatni akar (és tud) a maga hadrendjén. Adja magát, hogy sok gólt hozó meccs legyen, mi mégis ennek ellenkezőjére tippelünk. Hogy miért? A Liverpoolnak sikerült utoljára bajnoki mérkőzést kapott gól nélkül hoznia a City ellen, és noha nem biztos, hogy ez ezúttal is sikerül, kétségeink vannak afelől, hogy a Mancini-csapat megszórná a liverpooliakat. Arra, hogy kevesebb esik, mint 2.5 gól, 2.06 a szorzó.

 

Gólszerzők 

Sergio Agüero az utóbbi hetekben nem olyan eredményes, mint a szezon elején, azonban a Newcastle ellen legalább büntetőből be tudott találni. Szoros meccsre számítunk, az ilyeneken pedig döntő lehet az argentin támadó helyzetfelismerése és kiszámíthatatlansága. Agüero gólja 2.98-at fizet.

- Betfair -