Milan-feltámadás a Lecce ellenében

A Milan Boateng vezérletével egy félidő alatt dolgozta le a háromgólos hátrányát, majd Yepes megfejelte eggyel és nyert a Milan a Lecce otthonában

 

A Serie A 8. fordulójának kora vasárnap délutáni mérkőzésén a Lecce a Stadio Via del Maréban fogadta az előző kiírást megnyerő, a mostaniban azonban botladozó AC Milant.

A hazaiak számára az egy félidőnyi előny is kevésnek bizonyult, és a Rossoneri végül Kevin-Prince Boateng mesterhármasának és Mario Yepes fejesének köszönhetően 0-3-ról tudta megnyerni a találkozót.

 

A hazaiak már a 4. percben gólnak örülhettek: Carlos Grosmüller balról beívelt szabadrúgásánál aludt el a komplett vendég védelem, Guillermo Giacomazzi így senkitől sem zavartatva fejelhetett hat méterről Christian Abbiati kapujába, 1-0.

Nem sokkal később előbb Christian Obodo bal felsőbe tartó labdáját mentette szögletre Abbiati, majd a túloldalt Djamel Mesbah mentett hatalmasat Zlatan Ibrahimovic elől.

A 28. percben Abbiati buktatta a kapunak háttal álló Daniele Corviát, Sebastiano Peruzzo játékvezető pedig teljesen jogosan a tizenegyes-pontra mutatott. A Rossoneri kölcsönjátékosa, Massimo Oddo állt a labda mögé, majd higgadtan a jobb felsőbe ágyúzott, 2-0.

Pár perccel később Antonio Nocerino 19 méteres próbálkozását tolta fölé ujjheggyel Massimiliano Benassi, majd a 37. percben újabb csapást kaptak a vendégek: Grosmüller vágta a jobb alsóba a Luca Antoninitől kapott ajándéklabdát, 3-0.

A fordulást követően a frissen beállt Kevin-Prince 30 méteres bombáját bravúrral még védeni tudta Benassi, a 49. percben azonban már őt is mattolta a Milan középpályása: Alberto Aquilani passzát vágta 14-ről a bal felsőbe a ghánai játékos, 3-1.

Hat perccel később pedig újabb gólnak örülhetett a vendégek 27-ese: ezúttal 18-ról lőtte ki a jobb felsőt, 3-2.

A 63. percben egy lepattanót lőtt Boateng a bal alsóba – Benassi csak a gólvonal mögött tudta megfogni a játékszert, 3-3.

A 83. percben a vezetést is megszerezte a Milan: Antonio Cassano balról beemelt labdáját Mario Yepes fejelte a bal felsőbe, 3-4.

 

LECCE - MILAN 3:4

Serie A, 8. forduló

Lecce, Stadio Via del Mare, vezette: Sebastiano Peruzzo

US Lecce – AC Milan: 3-4

Gólszerzők:
Giacomazzi 4., Oddo 30., 11-esből, Grossmüller 37. ill. Boateng 49., 55., 63., Yepes 83.

Sárga lap: Oddo 54., Corvia 58., Esposito 62., Benassi 73.

Lecce: Benassi - Oddo, Tomovics, Esposito, Mesbah - Obodo, Strasser, Giacomazzi – Grossmüller (Bertolacci 59.), Cuadrado (Ofere 81.) – Corvia (Giandonato 73.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco.

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Yepes, Antonini – Ambrosini (Aquilani 46.), Van Bommel, Nocerino – Robinho (Boateng 46.) - Ibrahimovic, Cassano (El Shaarawy 89.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.