Hiába játszott fölényben, csak döntetlenre volt képes a Werder

A Bundesliga 10. fordulójának nyitómérkőzésén az újonc Augsburg az SGL arénában fogadta az ötödik helyen álló Werder Brement.

 

A hazaiak ugyan Andreas Wolf hibáját kihasználva Alex Bellinghauser révén előnyhöz jutottak, azonban a „Muzsikusok” Claudio Pizarro találatával egyenlíteni tudtak, majd a perui révén kishíján a vezetést is megszerezték a hősiesen védekező vendéglátókkal szemben.

 

A vendégek már az első tíz percben vezetést szerezhettek volna, előbb Aleksandar Ignjovski megpattanó lövése kerülte el a jobb alsót, majd Markus Rosenberg durrantott fölé egy lecsorgó labdát.

A 21. percben Aaron Hunt jobb oldali szabadrúgását csúsztatta meg Ignjovski, Simon Jentzsch azonban a keresztléc segítségével hatalmasat hárított, majd a túloldalt Naldo szerelte az utolsó pillanatban a kilépő Axel Bellinghausent.

Fél óra játékot követően az előre húzódó Szokratisz Papasztathopulosz lőtt ballal fordulásból, de ő sem járt sikerrel. Három perccel később Sascha Mölders talált a lendületből érkező Bellinghausen elé, Tim Wiese azonban megmutatta, miért is tagja a Nationalelf keretének, így maradt a 0-0. A félidő zárásaként Claudio Pizarro sarkazásából Rosenberg ágyúzott fölé egy ziccert.

A 49. percben Andreas Wolf ajándékozta meg egy labdával Mölderst, aki sarokkal a lendületből érkező Bellinghausen elé passzolt, a középpályás pedig higgadtan a bal alsóba lőtt, 1-0.

A 68. percben Mehmet Ekici bal oldali szögletét Wolf csúsztatta meg, majd a hosszún álló Pizarro közvetlen-közelről a kapuba bólintott, 1-1.

Negyed órával a vége előtt Rosenbeg lőtt jobbról laposan középre, Jentzsch azonban Pizarro útjába állt, így nem lett meg a perui 150. Bundesliga-találata – egyben a Werder vezetése.

A 80. percben Uwe Möhrle hibáját követően előbb ismét Jentzsch jelentette Pizarro számára a végállomást, majd Sandro Wanger durrantott fölé.

A hosszabbításban még Ekici végezhetett el 20 méterről egy szabadrúgást, illetve Pizarro került földre a tizenhatoson belül, de a végeredményen mindez már semmit sem változtatott.

 

Bundesliga, 10.forduló

Augsburg, SGL aréna, vezette: Knut Kircher.

FC Augsburg – Werder Bremen: 1-1

Gólszerzők: Bellinghausen 49. ill. Pizarro 68. 

Sárga lap: Baier 7., Callsen-Bracker 90., Jentzsch 90.+2 ill. Papasztathopulosz 14., Pizarro 56.

Augsburg: Jentzsch – Reinhardt, Möhrle, Langkamp, Hosogai – Callsen-Bracker, L. Davids – Gogia (Brinkmann, a félidőben), Baier, Bellinghausen (Werner 63.) – Mölders (Kapllani 88.). Vezetőedző: Jos Luhukay.

Werder: Wiese – Papasztathopulosz (Ekici 63.), Wolf, Naldo, Schmitz – Ignjovski – Fritz, Hunt – Marin (Wagner 58.) - Rosenberg, Pizarro. Vezetőedző: Thomas Schaaf.