A Hearts pontot lopott a Rangerstől

A skót Premier League 2011/12-es idényének nyitó mérkőzésén a címvédő Glasgow Rangers fogadta a Paks leendő Európa Liga ellenfelét, a Hearts csapatát.

 

A Balogh Jánost a kispadon jegelő vendégek David Obua találatával ugyan megszerezték a vezetést, a bajnokcsapat azonban Steven Naismith révén egyenlíteni tudott, így egy kiábrándító döntetlennel kezdte a szezont.

 

Az 5. percben egy jobb oldalról érkező labdát Nikica Jelavic előbb mellre vett, majd látványos mozdulattal mellé ollózott. Három perccel később kényszerű okokból változtatnia kellett a vendégek menedzserének, Jim Jefferiesnek: a sérülést szenvedő Andy Webstert Adrian Mrowiec váltotta.

A 16. percben David Obua érkezett ellentmondást nem tűrően egy jobb oldali szögletre, és fejelt a Rangers kapujának bal sarkába, 0-1.

Nem sokkal később John Sutton megpattanó lővése szállt mellé, majd David Templeton kísérletét védte bravúrral Allan McGregor. Fél óra játékot követően Templeton kiugratásából Obua ágyúzott az oldalhálóba. A félidő végén még Jelavic lekészítését követően blokkolták a védők Steven Naismith próbálkozását.

A fordulás után Marian Kello előbb Kirk Boradfoot fejesét, majd Steven Davis kísérletét védte bravúrral.

Az 50. percben Naismith nem talált kaput ziccerből, azonban hét perccel később már nem hibázott, és Sasa Papac beadását a hosszúba csúsztatta, 1-1.

Negyed órával a vége előtt Obua bombáját kellett szögletre mentenie McGregornak. A hajrában előbb Gregg Wylde kapura tartó beadását ölelte magához Kello, majd Papac gyenge próbálkozását is fogni tudta a vendégek kapusa.

 

Skót Premier League, 1. forduló

Glasgow, Ibrox Stadion, vezette: Calum Murray.

Glasgow Rangers – Heart of Midlothian: 1-1

Gólszerzők: Naismith 57. ill. Obua 16. 

Sárga lap: McCulloch 60. ill. Zaliukas 60.

Rangers: McGregor – Whittaker, Bougherra, Broadfoot, Papac – McCulloch, S. Davis, Edu, Ortiz (Wylde 76.) - Naismith, Jelavic. Menedzser: Ally McCoist.

Hearts: Kello – McGowan, Zaliukas, Webster (Mrowiec 8.), Grainger – Taouil, Black (Stevenson 81.), Jonsson, Templeton (Elliott 51.) - Obua - Sutton. Menedzser: Jim Jefferies.