Dzsudzsák Balázs részese akar lenni az Anzhi történelmének

Az Anzhi Makhachkala akarta legjobban Dzsudzsákot. Riport a magyar válogatott játékossal.

 

Az átigazolás után a sports.ru-nak adott interjút az Anzhi új szerzeménye. Kicsit lerövidítve, szabadon, de itt a lényeg:

 

Mit érez az Anzhihoz való igazolása után?

- Nagyon boldog vagyok és büszke. Az átigazolás összegét nem árulom el, de azt tudom, hogy a PSV történelmének harmadik legdrágább játékosa vagyok. Különösen boldog vagyok, hogy egy olyan klubhoz szerződtem, amely a labdarúgás történelmében nagy tettre készül és ennek én is a részese lehetek.

Miért éppen az Anzhi, amikor top európai ligákkal hozták hírbe?

- Egy klub érdeklődött irántam csak igazán, akart engem 100%-osan és ez az Anzhi. Beszéltem a vezetőkkel és egy kiválóan felépített klubot ismertem meg. Az igaz, hogy az átigazolás nem indult a legegyszerűbben, de aztán a végére simán és jól alakultak a dolgok. Otthon mindenki értetlenül állt az Anzhi előtt, "nem tudunk róla semmit". Tény, az Anzhi nem rendelkezik nagy múlttal, de nagy jövő előtt áll és ezek nem csak szavak, tényleg kész az előrelépésre a csapat.

A pénzről

- Ha egy ismert top klubhoz igazolnék, akkor nem lenne téma a pénz, mert egyértelmű, hogy egy nagy csapatnál nagy a fizetés is. De ha már egy kevésbé ismert klubról van szó, akkor rögtön azzal jönnek, csak a pénz miatt igazoltál oda. Nagy játékos akarok lenni és úgy érzem az Anzhinál képes lehetek a további fejlődésre. A holland és az orosz bajnokságot összevetve, az orosz jobb, mint a holland, így nem csak a pénz több, hanem a foci színvonala is jobb.

Anzhi, Dagesztán és a szülők

- A szüleim jól fogadták a hírt. Olyan korban élünk, amikor szinte mindenről rengeteg információnk van. Tudom, hogy az Anzhinál az edzések Moszkvában vannak és csak a mérkőzésekre repülünk Dagesztánba, ahol úgy tudom minden rendben van. Kiváló az időjárás, az emberek boldogak, nincs miért aggódni. Ami külön segítség számomra, anyukám tökéletesen beszél oroszul, orosz tanár, így már is van egy orosz tolmácsom.

 

Egyértelmű, hogy nem fogod az egész pályafutásod az Anzhinál tölteni, mik a terveid?

- Igen, van egy álmom. Ha majd sikerül top csapattá válnia az Anzhinak és eljön a váltás ideje, szeretnék egy élvonalbeli spanyol klubnál játszani. Igen, az álmom Spanyolország.

Találkoztál már az Anzhi tulajdonosával, Szulejmán Kerimovval?

- Nem, még nem

 

Egy kis bulvár, Roberto Carlos Bugattija, Dzszdzsák BMW-je

Dzsudzsák is hallott Roberto Carlos Bugattijáról, amit a klub tulajdonosa a születésnapjára ajánékozott a brazil védőnek. De számára az egészség a legfontosabb, ha az meg van, lehet focizni és élvezni az életet. A kedvenc autója egy BMW M6-os, amivel éppen furikázik.

 

Mikor fog csatlakozni az Anzhihoz?

- Július 4-én csatlakozom a csapathoz. Addig még pihenek egy kicsit. Megvárom, amíg a barátnőm leteszi a jogi vizsgáit, majd jöhet a teljes értékű nyaralás, ahol minden telefont és kommunikációs eszközt kikapcsolunk.

Hová megy? Mauritius? Maldív-szigetek? Húsvét-szigetek?

- Nem, Franciaországba megyünk, Saint-Tropez-ba.

forrás/fotó: sports.ru