Manchester United - Arsenal 2:1

Egy félidőnyi igazi rangadó végén a Manchester United nyert az Arsenal ellen!

 

Man United 2:1 Arsenal
Rooney 59 (11-es)

Diaby 64 (öngól)
  Arshavin 40
Ben Foster

Wes Brown

Vidic

O'Shea

Evra

Valencia (Park 63)

Nani

Ryan Giggs (Berbatov 85)

Carrick

Fletcher

Rooney
  Almunia

Sagna

Vermaelen

Gallas

Clichy

Eboue (Bendtner 71)

Arshavin (Ramsey 81)

Diaby

Denilson (Eduardo 79)

Song

van Persie

 

 

Az első öt perc alapján nem estek egymásnak a csapatok. A tizenhatosok előtt megállnak a támadások...

6. perc - Arshavin szabadrúgásból ívelt 25 méterről, balról a kapu elé, Foster kiejtette a labdát, de nem lett belőle semmi gond.

7. perc - Újra Arshavin ívelt középre balról, de senki sem volt középen a labda meg elszállt a kapu előtt, ki az alapvonalon túlra.

8. perc - Vermealent kellett ápolni a kisebb szünet után újra az Arsenalnál van a labda. A félpályánál adogatnak a játékosok, nem közelítenek a kapu fel.

9. perc - Na most talán... Nani ment el a bal szélen, Rooneyhoz már nem ért el a labda, de a Manchester gyűjti be újra a labdát.

10. perc - A vendég védelem nem tud felmenteni, Fletcher kapott tökéletes labdát, még le is vehette, de a lövése elszállt a kapu felett.

14. perc - Van Persie szöglete repült veszélytelenül Foster kezébe, majd Nani indult meg, bedobás lett a vége majdnem az Arsenal alapvonalánál. A bedobásból az Arsenal kontrázhatott, de nem jutottak messzire az ágyúsok, hamar visszatámadt a Manchester, de pontatlan támadás lett a vége.

15. perc - pontatlan játék és talán meglepően unalmas egy angol bajnokihoz képest, főleg a rangadóhoz méltatlan eddig a játék

17. perc - A Manchester első szögletét végezhette el Giggs révén, a labdát könnyedén fejelte ki a vendég védelem.

22. perc - Továbbra sincs mitől elájulni. Az Arsenal irányítja a játékot, de továbbra is sok a hiba a játékban.

23. perc - Na végre egy kis izgalom... a Manchester szerzett labdát, Valencia indult meg a jobb szélen, de Song sárgalapot érően állította meg a középpályást!

24. perc - Evra harcolt meg a labdáért, a bal szélen, beadása pontatlan volt, de a védelem nem tudott felszabadítani, Valenciáról pattant a labda Almunia elé.

25. perc - Van Persie csinálta meg a cselt a tizenhatoson belül, Vidic csak követte a labdát, szemmel, a lövés Evráról pattant szögletre. A szögletet Foster nem bírta megfogni, a kiütött labda Arshavin elé került, a bal felső sarok mellett suhant el a labda. Óriási helyzet volt!

28. perc - Brown szabálytalankodott Ebouéval, a szabadrúgásból a Manchester indulhatott volna meg, de hamar megtorpanás lett a vége... küzdelmes mérkőzés...

29. perc - A Manchester tartja a labdát, majd jött egy pontatlan előre ívelés és indulhatott az Arsenal. A hazai játékosok jól zárják a területet, meg is szerezték a labdát. ÓÓÓÓ, Giggs adott pontatlan labdát, lőnie kellett volna 16-ról. (vagy pontosan passzolni:)

31. perc - Gallas szabálytalankodott 17 méterre a kaputól Evra ellen. Nagy a készülődés, Rooney lövi, vagy Giggs esetleg Nani?

32. perc - Végül Rooney lőtte, a labda meg elszállt a kapu mellett, fél magasan.

34. perc - Van Persie szöktette Arshavint a tizenhatos bal szélén, a középre adott labda elakad az ötösön belül, indulhatott a Manchester, de könnyedén sikerült megállítani a támadást.

Már 35 perc telt el, egy-egy helyzetecskének mondható lehetőséggel, nincs gól, ebben a félidőben már nem is lesz, ha így folytatódik...

37. perc - Sagna ívelt be jobbról, Vidic meg bedobásra fejelt... aztán jött egy szabálytalan bedobás, azért ilyet sem látni túl gyakran.

38. perc - Gallas és Giggs harcát az Arsenal nyerte, Almuniának volt ideje a labdára vetődni, mielőtt a walesi szélső lecsaphatott volna rá, igaz egy Gallas-falat kellett volna lebontania előtte..

39. perc - Arshavin cselezgetett volna a tizenhatoson belül, de jött Fletcher és mindent vitt, a labdát kézzel, elmaradt a sípszó, míg Arshavin nem reklamált, inkább gólt lőtt a következő támadásból!

40. perc - GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL - Arshavin húsz méterről a jobb felsőbe vágta a labdát!!!! 0:1

 

  

45+1. perc - Giggs szabadrúgása érkezett középre a tizenhatos bal csücskéről, de a labdát sikerült kifejelni, a Manchester még a félidő vége előtt szépíteni.

45+2. perc - vége a mérkőzésnek

 

Egy félidőnyi játék után megérdemelten vezet az Arsenal. Wengerék többet tesznek a győzelemért, veszélyesebben játszanak és volt egy jól eltalált Arshavin lövés is, ami beakadt a kapuba.

A második félidőre érkeznek végre a manchesteri csatárok is? Berbatov és Owen is bevethető. Rooney egyelőre súlytalan, könnyedén hatástalanították, labdához sem sokszor ért a válogatott játékos.

 

46. perc - Elkezdődött a második félidő, remélhetőleg felpörög a játék, mert van még min javítani!

48. perc - Arshavin tört be a tizenhatos bal oldalán, Van Persienek lőtte be középre az orosz középpályás, Ben Foster meg óriásit védett lábbal!!!

50. perc - újabb óriási lehetőség az Arsenal előtt, de balról érkező labda elszállt a lábak előtt.

 

Mit lép erre a Manchester? Ha így folytatódik nagy ruha lesz a vége.

 

53. perc - Valencia válaszolni akart, lövése tizenhatról elszállt a kapu fölött.

54. perc - Manchester szöglet, izgalmak, blokkolt lövés, felpörögtek egy kicsit az események. Egyenlít a Manchester?!

55. perc - Arsenal bedobás, némi időhúzással, de jogosan, hiszen meg kell nyugtatni egy kicsit a fejeket. Wenger is idegesebben pattant fel a kispadról, izgalmas lett a játék!

58. perc - Büntető!!! - Almunia elütötte Rooney lábát!

59. perc - GÓÓÓÓÓL - Rooney magabiztosan a kapu bal oldalába helyezi a labdát! Almunia jobbra vetődött! 1:1

 

Többszöri lassítást nézve, Rooney erősen rájátszott erre a büntetőre...

Már akkor esik, amikor Almunia keze még sehol....
Ő kap eltiltást, mint Eduardo?

 

 

 

A kérdésre megérkezett a válasz... A Manchester góllal válaszolt, lényegében a semmiből. A közönség hangja is megjön... meg az iram is nagyobb lett! Ideje volt már.

 

62. perc - Van Persie szabadrúgása a felső lécen csattant. A holland játékos a tizenhatos jobb oldaláról tekerte kapura a labdát.

 

63. perc - csere - Park jön Valencia helyére

 

64. perc - GÓÓÓÓÓÓÓÓL - Giggs adja be jobbról a labdát szabadrúgásból, Diaby meg a saját kapujába fejel. Micsoda fordulat!!!! 2:1

 

 

 

 

65. perc - Diaby javítana, szépen kerül helyzetbe, de a labda elsuhan a bal kapufa mellett.

 

Eduardo ment el melegíteni, nagyot fordult a játék képe, szükség is lesz a vérfrissítésre. De Bendtner jön előbb, már az oldalvonal mellett áll.

 

70. perc - Nani cselezte be magát Gallas mellett a tizenhatoson belülre, de végül menteni tudtak a vendégek. Majd Evra lövését kellett fognia Almuniának.

71. perc - Eboué helyére jön Bendtner csereként. Támadóbb szellembe kapcsol az Arsenal!

75. perc - az utóbbi néhány percben az Arsenal birtokolta többet a labdát, érik egy vendég gól, vagy egy manchesteri kontra?!

81. perc - Ramsey érkezik Arshavin helyére, a mérkőzés első gólját szerző játékosa sérülés miatt jön le a pályáról...

84. perc - Nyom a Manchester, de a hazai védők rendre menteni tudnak.

85. perc - csere - Berbatov jön Giggs helyére

87. perc - Bendtner rázta le a védőjét és adhatott be jobbról középre, a labda elszállt Eduardo feje felett. Az utóbbi percek legnagyobb helyzete volt...

88. perc - Diaby tört be a tizenhatosra egy köténnyel, de végül lövésig már nem jutott. Nagyon javítaná a hibáját...

89. perc - Nani szögletét Vidic fejelte le, de harmadszorra menteni tudott az Arsenal védelem.

90. perc - 5 perc lesz a ráadás... ki tud egyenlíteni az Arsenal vagy a Manchester valahogy kihúzza a hosszabbítást?

92. perc - Manchester kontra, Nani tekeri Berbatov elé a labdát... a csereként beálló csatár ritka gyengén találta el a labdát... simán jöhetett volna a harmadik hazai gól.

94. perc - Újra jön a hazai kontra, most Berbatov készít elő, Nani lő, Almunia leér a jobb alsó sarokba tartó labdára, a visszapattanót a kapu fölé lövi a portugál szélső

95. perc - GóÓÓóól, vagy még sem.... Gallas lesről fejelte le a labdát, pedig van Persie szép gólt szerzett...

96. perc - Wenger kapott egy pirosat, némileg ideges volt a meg nem adott gól miatt, csak neki nincs videója.

98. perc - vége a mérkőzésnek.

 

Az első félidő után hatalmas fordulattal a második félidőre igazi rangadóvá vált a mérkőzés. A Manchester néhány perc szerencsésebb játék után fordítani tudott, a három pontot talán nem érdemelte volna meg a hazai csapat. Ilyen a foci.