Brazília: Scolari lemondott, vagy kirúgták

ˆhirdetés

Luiz Felipe Scolari lemondott, vagy a brazil szövetség kirúgta még nem tudni pontosan.

 

 

A brazil válogatottal összességében leszereplő Scolari a brazil média szerint lemondott, ezzel várhatóan megelőzte a brazil szövetség levelét, bár egyes hírek szerint inkább kirúgták.

 

A lényeg, hogy nem a rutinos szakember fogja a jövőben irányítani a brazil válogatottat, aki 2012-ben tért vissza vészeset megoldásként a válogatott élére, mivel a szurkolók nagyon nem szerették a szörnyen játszó brazil válogatottat.

Scolari tényleg összehozott egy egységes csapatot, de a keretben nem voltak olyan játékosok, akik képesek lettek volna a brazil játékra jellemző meglepő húzásokra. Persze ott volt Neymar, de neki meg majdnem szó szerint derékbe törték a karrierjét az egyenes kieséses szakaszban.

Az elődöntőben 7-1-re!!! kapott ki a brazil válogatott a németektől és ekkor már lehetett tudni, Scolari biztosan nem fog maradni, ilyen eredménnyel nem is maradhatott volna, bár akkor jelezte, hogy badarság lenne a részéről, ha a bronzmérkőzés előtt lelépne, majd a világbajnokság után értékeljenek.

A bronzmérkőzésen sem játszottak sokkal jobban, akkor meg a hollandok nyertek ellenük 3-0-ra, igaz ekkor már legalább voltak helyzeteik, de itt is látszott, ebben a brazil válogatottban nincs igazi klasszis, nincsenek csatárok, akik gólt szerezzenek.

Annyiban talán Scolari hibája, hogy nem hívta be Kakát, vagy Ronaldinhót a keretbe, de Robinho is tudott volna fazont adni a csapatnak, az meg az egész brazil foci tragédiája, hogy nem tudtak a keretbe hívni a brazilokra jellemző gólerős csatárt.

 

ˆhirdetés