Elefántcsontpart - Japán 2-1

Drogba beállása hozta a fordulatot, az elefántok nyertek Japán ellen

 

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG BRAZÍLIA 2014

C-CSOPORT, 1. KÖR

2014.06.15., VASÁRNAP 03:00

STADION: ITAIPAVA ARENA PERNAMBUCANO

JÁTÉKVEZETŐ: ENRIQUEZ OSSES (CHILE)

TV: M1
ELEFÁNTCSONTPART 2-1 JAPÁN
Bony 64'

(Aurier)

Gervinho 66'

(Aurier)
GÓLSZERZŐK 16' Honda

(Nagatomo)
  PIROS  

 

Gólok

Honda egy baloldali támadás végén, 14 méterről lőtte ki a rövid felsőt, a mérkőzést Elefántcsontpart kezdte jobban, de a japánok lőtték a gólt.

A 62. percben beállt Drogba, a gólokat ugyan nem ő szerezte, de a beállása után négy perccel már Elefántcsontpart vezetett.

Aurier előbb a 64. percben tekert jobbról középre, a labdát Wilfried Bony fejelte a hálóba, majd a 66. percben is sikeresen adott be jobbról, ekkor meg Gervinho előzött meg mindenkit és fejelt a hálóba. Annyi volt a különbség, hogy Bony a hosszúba csúsztatott, Gervinho meg a rövidre.

A maradék időben Japán megpróbált egyenlíteni, de igazi helyzetekig nem jutottak, Drogbáék meg kontrákra rendezkedtek be, meg némi időhúzásra, de az eredménye meg lett, begyűjtötték a három pontot.

 

 

 

ELEFÁNTCSONTPART: Barry - Boka (Djakpa 75), Bamba, Aurier, Zokora, Yaya Touré, Tioté, Serey Die (Drogba 62), Kalou, Gervinho, Bony (Ya Konan 78)

Szövetségi kapitány: Sabri Lamouchi (francia)

JAPÁN: Kawashima - Uchida, Morishige, Yoshida, Nagatomo, Hasebe (Endo 54), Okazaki, Yamaguchi, Honda Kagawa (Kakitani 86), Osaka (Ökubo 68)

Szövetségi kapitány: Alberto Zaccheroni (olasz)