Sevilla: Újra Juande Ramos lesz az edző?

A Xerez elleni vereség után menesztették Manolo Jimenezt a Sevilla kispadjáról, Juande Ramosnak van visszaút Sevillába?

 

Juande Ramos a Sevillát kétszer is Uefa Kupa győzelemre vezette, 2005/06-ban és 2006/07-ben, majd elvállalta a Tottenham menedzseri posztját. Ramos külföldön nem járt sikerrel, próbálkozott a Real Madriddal is, de ott meg vezetői csere történt, hiába rázta gatyába a csapatot.

Rövid moszkvai edzősködés után jelen pillanatban állás nélkül van a volt sevillai mester, akiről az idény során többször is lehetett hallani, visszatér Sevillába.

2007-ben Manolo Jimenez váltotta a Sevillánál Juande Ramost, a most menesztett edző sosem tudott akkora sikereket elérni a klubbal, mint elődje, de legalább végig tűz közelben maradhatott az andalúz gárda, ami nagy szó.

Juande Ramos edzősködése alatt a ritka jó játékospolitika is meglepetést okozott a riválisoknak, hiszen addig a nagyközönség előtt nem nagyon ismert játékosok leigazolásából sikerült kupagyőztes csapatot létrehozni.

Luis Fabiano, vagy Daniel Alves Sevillában lett igazi sztár, az utóbbit 2008-ban rekord összegért adták el a Barcelonának, talán innen vezethető vissza a kisebb "hanyatlás" is, nem sikerült olyan meghatározó játékosokkal frissíteni a keretet, mint akár a brazil hátvéd volt... Fabiano is inkább kifelé tart a csapatból, Manolo Jimenez nem tudta már motiválni és együtt tartani a csapatot, hiába érkezett Negredo hatalmas összegért, ő is kevés volt a sikerhez.

A Sevilla jelenleg az ötödik helyen áll, ami csalódást kelt, hiszen a Bajnokok Ligája indulás a cél Sevillában, ennek érdekében is váltottak gyorsan, talán 10 forduló alatt fel lehet rázni a társaságot, a kérdés persze az, hogy kivel?

 

Jelöltünk: Juande Ramos.

Juande Ramos érkezésével akár újra kezdődhet az építkezés Del Nido elnökkel karöltve, persze lehet, hogy hiba felmelegíteni az együttműködést... azért nem véletlenül engedték el Ramost a Tottenhamhez... Az is lehet, hogy Ramos visszalépésnek tartja a Sevillát, bár akkor és abban az időben nagyon jól működött a Sevilla rendszere... egy próbát megér!