A Valladolid nagyot küzdött, de tíz emberrel is nyert a Real Madrid

ˆhirdetés

A Valladolid kihagyott egy büntetőt, lőtt két les miatt meg nem adott gólt, kapufát, míg a Real Madrid a második félidőben Benzema irányításával begyűjtötte a három pontot. Valladolid - Real Madrid 1-4.

 

A Valladolid nagyon bekezdett, megpróbálták kihasználni a mélyütéstől szenvedő Real Madrid állapotát. Sikerült is meglepni a vendégeket, de a lesgólokat észre vette a videóbíró.

 

A 12. percben Rubén Alcaraz büntetőből bikázott a levegőbe. Az eset érdekessége, hogy Odriozola hozta össze a büntetőt, a szabálytalanság ugyan méterekkel a tizenhatoson kívülről kezdődött, a játékvezető mégis megadta, videóbírózás sem történt. Más kérdés, hogy a lehetőség kimaradt.

A Valladolid viszont nem adta el, Alcaraz óriási szóló után játszotta meg jól Kekót, a középre lőtt labdára Sergi Guardiola érkezett és lőtt a hálóba, de videózás után lest ítélt a játékvezető, jogosan, mert Keko lesen kapta a labdát.

Aztán nem sokkal később Sergi Guardiola fejelt egy gólt, de a játékvezető videóbírózás után, megint jogosan lest ítélt.

A 29. percben viszont már nem maradt el a hazai gól, Sergi Guardiola nagyszerű mozdulattal mentette meg a labdát és tette középre, Anuar pedig közelről a kapuba lőtt.

Az első félóra egyértelműen a Valladolidé volt, a Madrid védekezése átjáróház volt, viszont a 34. percben Jordi Masip felhozta a vendégeket. A hazai kapus egy szöglet után érkezett ki bizonytalanul, Nacho elfejelte, Varane pedig a kapuba juttatta a labdát.

Az 51. percben Odriozola ment önfeláldozóan a labdáért, Óscar Plano pedig nagy lendülettel a labda helyett a védő lábát találta el a tizenhatoson belül. Odriozola jóvá tette a "bűnét", mert kiharcolt egy büntetőt a csapatának. Benzema állt a labda mögé magabiztosan és lőtt a bal alsóba (1-2)

Az 59. percben Kroos szögletéből fejelt Benzema a kapuba, elképesztően egyedül maradt az ötösön (1-3)

A 80. percben Casemiro megkapta a második sárgáját, de nem látszódott meg a Madridon, hogy emberhátrányban játszana.

A 85. percben Benzema és Modric játszott össze a bal oldalon, majd Modric tört be a tizenhatoson belülre és lőtt éles szögből, Masip bal lába mellett laposan a kapuba.

A Real Madrid elképesztően szenvedett, főleg az első fél órában, de az alapembereket sérülés és eltiltás miatt, valamint Iscót az Ajax elleni keretből kihagyásra való rossz reagálása miatt, büntetősből hiányoló csapat így is nyerni tudott.

A Real Madrid kezdője: Courtois - Odriozola, Varane, Nacho, Reguilón - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Ceballos

A 74. percben Fede Valverde érkezett Kroos helyére, a 88. percben Jesús Vallejo váltotta Varane-t, míg a 89. percben Marcelo érkezett a kisebb sérülést összeszedő Reguilón helyére.

 

SPANYOLORSZÁG

LA LIGA, 27. FORDULÓ

2019.03.10., Vasárnap 20:45

VALLADOLID - REAL MADRID 1-4

gólszerzők: Anuar 29 ill., Varane 34, Benzema 51 (11-es), 59, Modric 85

piros: Casemiro 80

 

Spanyolország, La Liga eredmények és tabella

ˆhirdetés