A Valladolid ellen nagy valószínűséggel még Solari lesz a Real Madrid edzője. Összefoglaló

ˆhirdetés

Santiago Solari napjai nagy valószínűséggel meg vannak számlálva, Ramos lelkesít, Isco elnézést kért, Mourinho visszatérésre készen. Egy kis összefoglaló

 

 

A Real Madridról lassan élőben lehetne jelentkezni, mert percenként jelennek meg újabb és újabb hírek a csapattal kapcsolatban, amely az utóbbi évtized talán legnagyobb válságát éli át.

 

A Real Madrid zsinórban három Bajnokok Ligája győzelmet aratott, ami eltakarta a gondokat, de már tavaly is érezhető volt a bajnoki szereplésen, hogy nem stimmel valami. Ami végül Cristiano Ronaldo eladásában csúcsosodott ki és Zidane távozását is okozta.

Az új idényre új edzővel és játékszisztémával készült a Madrid. Julen Lopetegui érkezésével egy már-már tiki-takát idéző játékkal rukkolt elő a csapat, aminek a lelke Isco volt. Amikor Isco vakbélműtét miatt kidőlt hat hétre, jöttek a gondok. Ráadásul ekkor még Modric mindig pocsék formában volt, Marcelo is sokat hibázott, ráadásul a hangulat úgy tűnt, a korábban meghatározó játékosoknál nem az igazi.

A rekord góltalansági sorozatnak edzőváltás lett a vége, vagyis amit nyáron begyakoroltak és eleinte játszott a csapat, gyorsan véget vetettek, jött Solari a Real Madrid utánpótlásából és visszaálltak a 4-3-3-ra, amit a kisujjából is kiráz a csapat. Csak hogy ezt a felállást már Cristiano Ronaldo ideje alatt is kezdték átalakítani, már vele sem volt teljesen hatékony. Solari mindenesetre nem volt szívbajos, kihagyta Bale-t, Marcelót, Iscót pedig olyan szinten jegelte, amire senki sem mert gondolni. A vége természetesen egy rövid ideig tartó felfelé menet volt, hiszen a többi rutinos játék vérprofi, a fiatalok pedig bizonyítani akartak. De a hangulatnak biztos nem tett jót, hogy alapemberek, csapatkapitány helyettesek kispadoznak. Persze közben Benzema megtáltosodott, mert újra befejező csatárként játszhat és nem Cristiano Ronaldo előkészítője, míg az idő előtt mély vízbe dobott Vinícius szemtelensége hozott egy kis színt a játékba.

Az utóbbi héten viszont minden összejött a csapatnak, kiestek a spanyol kupából, 12 pontra nőtt a hátrány a bajnokságban és a BL-ben is csak a nyolcaddöntőig jutottak. Ráadásul mind a három vereség hazai pályán történt, az első kettő a Barcelonával szemben, a Bajnokok Ligája kiesés pedig megnyert első mérkőzés után az Ajax ellen.

A pletykák szerint Ramos és Perez a mérkőzés után összeszólalkozott, az elnök a játékosokat hibáztatta a hozzáállás miatt, a csapatkapitány erre vezetői problémákat is felvetett, miért nem pótolták Cristiano Ronaldót?

Isco, mikor megtudta, hogy nem került be az Ajax elleni keretbe, úgy felhúzta magát, hogy nem utazott a csapatbusszal a stadionba. A Marca értesülései szerint Isco azóta elnézést kért a csapattársaktól. Állítólag az ő reakciója sem tett jót a csapatnak a mérkőzésen. A játékban pedig Ramos hiány érződött nagyon, mert a védelem átjáróház lett a csapatkapitány nélkül. Nem csoda, hogy Ramos a kezébe vette az irányítást az öltözőben.

Sergio Ramos inspiráló beszédet tartott a játékosoknak, mert 12 mérkőzés még hátra van a bajnokságból. Állítólag ezen a felrázó beszélgetésen az edzői stábból senki sem vett részt. Fontos, hogy a játékosok fogjanak össze csapatként és az egyéni sérelmeket tolják háttérbe.

Közben a spanyol és az angol lapok szerint is folyamatosan tárgyalnak az új edző személyéről. Találgatnak, hogy Solari meddig lehet még a Real Madrid edzője. Az első indulatból érkező beszámolók szerint Solari még a Valladolid elleni vasárnapi bajnoki előtt távozik. A legújabb hírek szerint még ő vezeti a bajnokin a csapatot. Viszont José Mourinho lehet a befutó. A Madrid korábbi edzője is vegyes fogadtatásban részesülhet majd a szurkolók, sőt a csapattagok részéről is. Nem mindenki vált el tőle jó viszonyban...

Az is érdekesség, bár nehezen hihető, hogy Mourinho csak az idény végéig vállalja el a csapat irányítását, nyártól pedig Zidane tér vissza. Mourinho nem valószínű, hogy ideiglenesen leül a kispadra, ha visszatér, akkor hosszabb időre tervezne, persze az eredményektől is függhet a dolog.

Az angol lapok szerint már készül a dupla ajánlat a Tottenham felé, a nyáron Harry Kane a csatárposztra, míg az edzőire Mauricio Pochettino jöhet.

De az edzői és a játékos lista is igen hosszúra nyúlt. Hiszen Mourinho, Zidane, Pochettino neve mellett már lehetett hallani Klopp és Allegri érkezéséről is. A nyáron játékosmozgás is várható, de sokan visszatérhetnek kölcsönből is.

ˆhirdetés