Ennyiért vinné a Real Madrid Neymart, sajtóhír

ˆhirdetés

Elképesztő összeg jelent meg Neymar áráról. Már csak az a kérdés, hogy megér-e ennyit a brazil

 

 

A katalán Sport szerint 350 millió eurót fizetne a Real Madrid a PSG-nek Neymarért. Ezzel durván a világ legdrágább játékosa lenne Neymar, aki már így is vezeti a listát a 222 millió eurós árával.

 

Mivel még három év van hátra Neymar szerződéséből, valamint a PSG nem olyan klub, amely eladja a játékosait, így a Real Madridnak komoly ajánlattal kell előállnia. Ezzel az összeggel még akár a PSG-t is meg lehet győzni, amely klub ráadásul folyamatosan a pénzügyi fair-play szabályainak határait feszegeti.

Az csak egy dolog, hogy ennyi lenne a játékos ára, de a fizetése is éves szinten 45 millió euró lenne, mivel nem csak a világ legdrágább játékosa akar lenni, hanem a legjobban fizetett is.

Ha az ügylet megvalósul, akkor dugába dől Perez terve, ami szerint fiatal játékosokkal tudja pótolni Cristiano Ronaldót.

Mbappé szinte biztosan nem eladó. A francia világbajnok jól érzi magát Párizsban, ő lehet hosszútávon a klub arca, róla talán nehezebben mondana le a PSG, mint Neymarról.

Már csak az a kérdés, hogy még egy olyan klubnak is, mint a Real Madrid, vagyis a világ egyik legtehetősebb klubjának, megéri-e ennyit áldozni egy játékosra, aki az utóbbi két évben leginkább a bulizásaival és a tavaszi idényre sérülésekkel vetette magát észre. A tavaszi sérülésekkel az a gond, hogy egy csapatnak akkorra kell csúcsformába lendülnie, mivel akkor lesz éles igazán a top csapatok számára a Bajnokok Ligája. Nem véletlen, hogy a PSG idén is csak a nyolcaddöntőig jutott.

Ennyi pénzből két, de inkább három meghatározó sztárjátékost is igazolhatnak.

Ekkora összegű átigazolás keresztbe tehet a stadionfejlesztésnek is.

Persze mindig azt is nézni kell, hogy kit ad el a klub és mennyiért.

 

ˆhirdetés