Thierry Henry lett a Monaco edzője

AS Monaco, Henry
Thierry Henry lett az AS Monaco vezetőedzője. (fotó: asmonaco.com)
ˆhirdetés

A klub korábbi legendás játékosa lett az új vezetőedző

 

 

Az AS Monaco hivatalosan bejelentette Thierry Henry-t, mint az új vezetőedző. Henry 2021-ig szóló szerződést kapott a klubtól, ahonnan indult a labdarúgói pályafutása is.

 

Henry 1993 és 1999 között volt a Monaco játékosa, 141 mérkőzésen lőtt 28 gólt. A Monacóval nyert francia bajnokságot az 1996/97-es idényben és 1998-ban világbajnok lett a francia válogatottal. Majd 1999. januárjában fél idény erejéig volt a Juventus játékosa, de ott nem érezte jól magát és jöhetett az Arsenal, ahol kulcsjátékosa volt az Arsene Wenger féle aranykorszaknak. 2007-ben igazolt a Barcelonához, majd 2010 és 2014 között a New York Red Bulls játékosa volt. 2012-ben kölcsönben egy rövid időre még visszatért az Arsenalhoz és természetesen ezen időszak alatt is nagyot alakított a klublegenda.

Edzőként a belga válogatottban dolgozott Roberto Martínez segítőjeként. Leonardo Jardim menesztése után, szinte azonnal Thierry Henry nevét lehetett hallani, mint a Monaco új edzője, így nem volt akkora meglepetés, hogy vele állapodtak meg. Érdekesség, hogy Henrynak ez lesz az első olyan munkája, amikor ő a vezetőedző.

"Először is, köszönöm a Monacónak, hogy lehetőséget adnak nekem, hogy annak a klubnak az edzője lehetek, amely kiemelkedően fontos a számomra. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Monacóhoz és nagyon eltökélten állók a kihívások elé. Alig tudom kivárni, hogy találkozzam a játékosokkal és elkezdjük együtt a munkát" - mondta Thierry Henry a kinevezése után.

 

ˆhirdetés