Az U19-es válogatott nyert Ausztria ellen, bejutott az elitkörbe

Magyar U19-es válogatott
Az U19-es magyar válogatott 2-1-re nyert az U19-es osztrák válogatott ellen, így csoportelsőként végezve jutott tovább az Európa-bajnokság elitkörébe (fotó: mlsz.hu)
ˆhirdetés

Az U19-es válogatott a csoport első helyén végzett, továbbjutott az Eb-selejtezők elitkörébe

 

 

A magyar U19-es válogatott a 94. percben lőtt góllal szerezte meg a győzelmet Ausztria ellen és csoportelsőként jutott tovább az elitkörbe.

 

A mérkőzés első gólját az osztrákok szerezték meg, akiknek a továbbjutáshoz csak a győzelem volt elfogadható. Már a 14. percben vezettek, majd kettőre is növelhették volna az előnyt, de sikerült megúszni egy szöglet utáni kavarodásnál a második gólt.

Sőt a 21. percben sikerült egyenlíteni, Torvund Alexander használta ki az osztrák kapus hibáját és lőtt az üres kapuba. Torvundot még az első félidő végén le kellett cserélni sérülés miatt.

A győzelmet jelentő gólra a 94. percig kellett várni, Bencze Márk baloldali beadására érkezett Timári Norman és lőtt középről a hálóba.

A magyar U19-es válogatott megnyerte a csoportját két győzelemmel és egy döntetlennel megszerzett hét ponttal, a második helyen a szlovének jutottak tovább négy ponttal. A harmadikon zártak osztrákok két ponttal, míg a koszovói u19-es válogatott is két ponttal zárt.

Az elitkör sorsolását december hatodikán tartják, akkor derül ki, hogy kik ellen kell játszania a magyar u19-es válogatottnak az Európa-bajnokságra kijutásért. Az U19-es Eb-re nem egyszerű kijutni, ugyanis csak nyolc válogatott jut ki a döntőre.

 

2018.10.16., KEDD

Magyarország - Ausztria 2-1

Gólszerzők: Torvund Alexander 21, Timári Norman 90+4 ill., Tobias Anselm 14

 

Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel, Újvárosi Ádám – Csonka András (61. Szendrei Norbert), Szoboszlai Dominik, Bokros Szilárd – Torvund Alexander (45+1. Bencze Márk), Timári Norman, Schön Szabolcs (90+2. Molnár Dominik)

 

ˆhirdetés