Inter - Tottenham, az olaszok felnőttek-e a feladathoz, mire elég az Alli és Lloris nélküli Spurs

Pochettino, Bajnokok Ligája
Pochettino és a Tottenham izgatottan várja az új Bajnokok Ligája idényt
ˆhirdetés

Kedden kezdi az Inter és a Tottenham egymás ellen a Bajnokok Ligája menetelést, rögtön rangadóval

 

 

A B-csoport rangadóját 18:55-kor rendezik a Bajnokok Ligájában, az Inter fogadja a Tottenhamet, mind a két csapat vereséggel hangolt a nemzetközi kupára.

 

Az Inter gyengén kezdte a bajnokságot, négy forduló után egy győzelem, egy döntetlen, két vereség és négy pont az elért eredmény. Egyedül a Bologna elleni győzelem adhat reménykedésre okot, a hétvégén viszont otthon szenvedtek vereséget a Parmától. Spalletti a Bajnokok Ligája sajtótájékoztatón természetesen megnyugtatta a szurkolókat, kielemezték a mérkőzést és tudják, mit kell tenniük.

"Én vagyok a leginkább felelős a rossz szezonkezdetért. Közben, senki sem mondhatja azt, hogy hetven percig nem mi kontrolláltuk a mérkőzést. A végén viszont kiengedtünk, elveszítettük a szilárdságunk, szétesett a csapatjáték."

"Nem volt meg bennünk a gól előtti gyilkos ösztön, míg a játékot jól felépítettük. Mindannyian tudjuk, hogy többet kell mutatnunk, mint eddig. Az utolsó percekben teljesen szétestünk a Parma ellen, ez nem történhet meg többet. A játékosok az elsők, akiket legjobban bántanak a rossz eredmények. Még mindig nem tudjuk megmutatni, mire vagyunk igazán képesek, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan sikerül."

A Tottenham ellen nem érzi magukat esélytelennek, sőt, nagy lehetőséget lát abban, hogy elinduljanak felfelé. Szerinte Harry Kane nagyszerű formában van, látták a Tottenham utolsó mérkőzését és nagyon erős csapatnak tartja. Icardi szerinte nem ideges, mert még nem lőtt idén gólt, Brozovic pedig el tudja viselni a megnövekedett terheket. D'Ambrosio játéka kérdéses, Martínez és Vrsaljko nem játszhat.

 

Mauricio Pochettino a Tottenham 4-3-as vereségét csak látta 2010 októberében, amikor Gareth Bale mesterhármasa kellett a szépítéshez az Inter ellen. Akkor az angolok szinte győzelemként értékelték az eredményt, négygólos hátrányból sikerült felállnia a Spursnek. Pochettino kiemelte, "Az Inter történelmi klub, különleges olyan helyen játszani, mint a San Siro, amely egy mitikus stadion, amit átjár a labdarúgás illata. Mindig izgalmas az ilyen típusú stadionokban játszani."

"Mindig izgalmas dolog elkezdeni egy új versenysorozatot a Bajnokok Ligájában." - jelezte, nagy várakozással néznek az Inter elleni mérkőzésre. Fontos, hogy óriási tapasztalattal rendelkeznek a tavalyi év után a BL-ben, hiszen emlékezzünk csak, olyan csapatokkal küzdöttek meg, mint a Real Madrid, a Dortmund, vagy a Juventus.

Spalletti is jelezte, a nemzetközi rutin talán a Tottenham mellett van, míg Pochettino úgy elemezte ezt az előnyt, hogy "a legfontosabb az, hogyan teljesítünk a mérkőzésen. Lehet rengeteg tapasztalatod, de ha nem úgy állsz hozzá a mérkőzéshez, ahogy kell, akkor nem lehet nyerni."

Csalódott volt a Liverpool elleni vereség miatt, nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy a Liverpool elleni zakó után újra érezhessék a győzelem ízért, még ha ez egy másik sorozat, nem a Premier League, hanem a Bajnokok Ligája.

A Tottenham kisebb hullámvölgyét sokan sokféleképpen magyarázzák, az egyik verzió szerint kijön az, hogy a stadionépítés miatt nem tudott igazolni senkit sem a nyáron a csapat. Aminek az előnye az, hogy nagyon együtt van a gárda, viszont nem tudott frissülni a keret. De nézhetjük úgy is, hogy olyan játékosokat, mint a sérüléssel bajlódo Dele Alli, vagy Lloris a kapuban, nehéz helyettesíteni, de Trippier, Alderweireld és Sissoko is hiányozni fog az Inter ellen. Vagyis alapemberek nélkül kell idegenben nyernie a Tottenhamnek, ha jól akarja kezdeni a Bajnokok Ligája idényt.

 

Bajnokok Ligája menetrend, eredmények, tabella

 

ˆhirdetés