Ennél többet nem kaphatott volna a Real Madrid Cristiano Ronaldóért

Cristiano Ronaldo és az öt Aranylabda
Cristiano Ronaldo a világ egyik legsikeresebb labdarúgójaként távozott a Real Madridtól. De tovább építheti személyes márkáját a Juventuséval együtt, vagyis top csapatban játszhat 33 évesként is, akár még négy éven át
ˆhirdetés

Miért is járt jól a Real Madrid, Cristiano Ronaldo és a Juventus az átigazolással. Florentino Perez szerint többet nem kaphattak volna érte.

 

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke elismerte, a lehető legjobb áron adták el Cristiano Ronaldót, annak ellenére tették, hogy nem akarták eladni. És azt is elismerte, rengeteget kaptak a játékostól, aki a klub történelmének egyik legsikeresebb labdarúgója lett.

 

A nyár nagy átigazolása Cristiano Ronaldo Juventushoz szerződése volt. Ezzel lényegében egy korszak zárult le a spanyol klubnál, viszont folytatódik az, ami a háttérben már évek óta zajlik, vagyis igazi csapat épül és nem csak sztárok "egymásra pakolása", hanem olyan fiatalok felépítésével, akik kötődnek a klubhoz.

Cristiano Ronaldo érzékeny pontja volt a klubnak, hiszen egy megkerülhetetlen sztárról van szó, aki egymaga 50 gólt is lőtt egy idényben, de mindez csak úgy működött, ha mindenki aládolgozott. Tény, hogy cserében hozta a legnehezebb pillanatokban is az eredményeket.

Viszont érezhető volt, Ronaldo a szélen már nem képes arra a sebességre, mint korábban és kiderült, hogy Ronaldo középen is elképesztő hatékony. Főleg úgy, ha nem volt igazi befejező csatára a klubnak, mert azt eladták Morata személyében. Morata többek között azért is távozott, mert Cristiano Ronaldo és Benzema is előtte volt, közben meg spanyol válogatott csatárként a kispadozást nem engedhette meg magának.

Ronaldo 33 éves, mögötte fiatalok éhesen vártak a bevetésre, a portugál sztár is talán érezte, itt az idő a váltásra, hiszen 10 év után, Bajnokok Ligája győzelmekkel a zsebben, a csúcson távozhat a klubtól. Ráadásul nem Kínából, Amerikából vagy az arab világból jött a megmentő, hanem a Bajnokok Ligája győzelemre áhítozó, világmárkát építő Juventustól.

A legerősebb olasz klubnál szinte biztosan jön a számára a bajnoki cím, míg jobb esetben még egy újabb Bajnokok Ligája trófea is összejöhetne. Ronaldo számára merész húzás volt az átigazolás, de azt is bizonyíthatja, nem csak egycsapatos játékos, mint Messi, hanem a Manchester United és a Real Madrid után, még egy helyen képes kulcsjátékos lenni és nem csak a neve, hanem a teljesítménye miatt is.

Allegri a napokban nyilatkozta, elképesztően erős mentálisan Cristiano Ronaldo. És tényleg láthattuk, milyen elszántsággal vetette bele magát a felkészülésbe, de eddig is láthattuk, minden idegszálával a győzelemre tör, de ezért megtesz mindent. Rengeteget edz és a mérkőzéseken sem lazsál. Mindig ott van, ahol gólt lehet szerezni.

Cristiano Ronaldo az első néhány mérkőzés nehézsége után elkezdte a gólokat is gyártani, vagyis kezdi visszahozni a belé fektetett pénzt.

És itt jön az összeg, ami 100-112 millió euró közötti.

Florentino Perez szerint a lehető legtöbbet kapták érte, de mint látjuk, ha nem sérül meg a portugál, akkor megéri a befektetett összeg a Juventus számára is, amivel Ázsiában is végképp ismert márka lesz a torinói klub, ahol elképesztő méreteket ölt a rajongás Cristiano Ronaldo iránt.

Ronaldo kivásárlási ára valahol 1 milliárd euró körül volt, éppen azért olyan magasan volt megjelölve a Real Madrid részéről, hogy senki se akarja megvenni tőlük a támadót. De mivel éppen maga a játékos akart távozni, személyes okokra hivatkozva, a Real Madrid belement az eladásába, az értük tett sikerek elismeréseként is.

Florentino Perez azóta is tisztelettel beszél a játékosról, ha teheti, kiemeli, hogy a klub történelmének meghatározó alakja és jelzi, Ronaldo is tudja, mindig is otthon érezheti magát a klubnál.

Cristiano Ronaldo távozása természetesen hatalmas érzelmeket váltott ki a klubnál, de viszonylag sikerült úgy elintézni a válást, hogy egyik fél sem sérült.

Cristiano Ronaldo sztárként távozott, minden idők legdrágább 30 év feletti játékosa lett, és bizonyíthat egy top klubban.

A Real Madrid pedig több pénzt kapott érte, mint amennyiért vették 10 évvel ezelőtt. Vagyis úgy tűnik, senki sem veszített (talán csak Dybala, ha nem szedi össze magát és nem vesz példát Ronaldo hozzáállásából, valamint Higuaín, aki Ronaldo távozása miatt igazolt a Milanba).

 

ˆhirdetés