A szurkolók Mbappét szeretnék, de ki érkezhet Cristiano Ronaldo helyére?

Cristiano Ronaldo és Florentino Perez
Cristiano Ronaldót elképesztően nehéz lesz pótolni, a Real Madrid vajon felkészült már a portugál utáni időszakra?
ˆhirdetés

Cristiano Ronaldo távozott a Juventushoz, a szurkolók és mindenki találgat, mit lép a klub vezetősége a portugál pótlására

 

 

Több verzió is él a Real Madridnál, mit lehetne tenni Cristiano Ronaldo távozása után. Abban biztosak lehetünk, hogy a vezetőségnek konkrét elképzelései vannak a pótlásra, hiszen különben nem engedték volna el a Real Madrid történelmének egyik legmeghatározóbb játékosát.

 

Ronaldót már csak azért is nehéz lesz pótolni, mert kb. éves szinten termelt 50 gólt, azt egy játékossal biztosan nem lehet majd pótolni, vagyis szinte biztos, hogy nem egy játékos fogja megoldani Ronaldo kiesését.

Lehet gondolkodni csapatban, és valószínűleg az alap az, hogy Lopetegui a csapatjátékban fog bízni, amire a jelenlegi keret alkalmas, hiszen olyan játékosok kaphatnak nagyobb teret, mint Isco, vagy Asensio. De a sérüléseit maga mögött tudó Bale is lehetne vezéralakja a csapatnak. Persze, ha Benzema marad, akkor a francia csatártól is több gólt várna az új taktika.

Viszont, ha hozni kell új játékost, akkor is több elképzelés van.

 

Van az álom kategória: Neymar és Mbappé

Neymar az elnök nagy kedvence, már télen hozta volna a brazilt, célzott is rá, hogy Neymar lehet majd Cristiano Ronaldo utódja, de a PSG nem valószínű, hogy engedi a játékosát, akit egy éve igazoltak 222 millió euróért a Barcelonától. Még akkor sem, ha Neymar nem feltétlenül érzi jól magát a klubnál. Ő akar lenni a hangadó, már összeveszett Cavanival, valamint a legújabb pletykák szerint Mbappét is oltja Dani Alvessel egyetemben.

Neymar kicsit leszerepelt a sok fetrengésével a világbajnokságon, így még az is elképzelhető, hogy annyira népszerűtlen lett, hogy a Real Madrid átgondolja a terveket, érdemes-e áldozni rá elképesztő összegeket.

A Marca megszavaztatta az olvasóit és abból az derült ki, hogy a legtöbben Kylian Mbappét szeretnék látni a keretben.

Ha átgondoljuk nem véletlen, Bale és Mbappé a két szélen, minden védelmet szétzilálna. Mbappéval szintén az a gond, hogy a PSG rekord összeget áldozott rá. Az előző szezonban még csak kölcsönben szerepelt a párizsi klubnál, de most nyáron már ki kellett fizetni a 180 millió eurót a Monacónak. Vagyis alapból nem akarják eladni Mbappét.

Viszont, ha a viszony nem jó a két sztár között, vagyis Neymar és Mbappé nem tud együttműködni, akkor valamit lépniük kell a klubnál. Ráadásul úgy igazán érdekes a helyzet, hogy Mbappé elhomályosítja Neymar teljesítményét is a világbajnokságon, hiszen a Tini nindzsa teknőcnek csúfolt támadó már a döntőben van a francia válogatottal és kulcsfontosságú játékosa Deschampsnak.

A pletykák szerint a PSG vinné Coutinhót a Barcelonától, hogy Neymar kedvében járjanak, ebben az esetben várhatóan túl kellene adniuk Mbappén. Mbappéra pedig lecsapna a Real Madrid. Viszont a Barcelonának esze ágában sincs eladni Coutinhót, hiszen az utóbbi fél évben már hozzászokott a csapat játékához és egyre inkább alapemberré vált. Sőt Coutinho volt az, aki a hátán vitte a brazil válogatottat. Nem csillogott annyit, mint Neymar, de fontos gólokat, gólpasszokat adott. Tény, hogy Neymar a sok fetrengés miatt elvette a figyelmet arról, hogy közben a sérülését letudva, mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott. És lassan a brazil válogatott legeredményesebb játékosa lesz. De azért Neymar nem véletlenül fetreng annyit, elképesztő sokat kap az ellenfelektől.

 

Akire tényleg szüksége lenne a csapatnak:

Harry Kane, vagyis egy igazi gólvágó.

Harry Kane bizonyított az utóbbi években a Tottenhamban, bizonyított az angol válogatottban is. Viszont hosszabbított Londonban, így irdatlan drága játékossá vált. A Real Madrid az utóbbi időszakban előszeretettel igazolt a Tottenhamtől játékost, így érkezett Bale és Modric is. A következő sztár lehet Kane?

Kane átigazolását is nehezen lehet elképzelni. A Spurs új stadiont épített, egyre markánsabb a szerepe a Premier League-ben és várhatóan a Bajnokok Ligájában sikerülni fog előbbre lépniük. Ehhez viszont az kell, hogy Kane maradjon, ahogy Dele Alli sem távozhat. Mind a két játékos évekig lehet még a csapat meghatározó alakja, ráadásul a londoni klub nincs rákényszerülve az eladásra. Itt az a kérdés, hogy a játékosok mennyire akarnak lépni. A szerződéshosszabbítás viszont azt jelzi, jól érzik magukat a klubnál.

 

Ki érkezhet

Eden Hazard

Hazard nem hosszabbított a Chelseanél. A belga válogatott alapemberét, évek óta emlegetik a Real Madriddal kapcsolatban. Tudja mindenki róla, hogy a világ egyik legjobb támadója. De kérdés, hogy éppen rá lenne szüksége a Madridnak, hiszen nem befejező csatár. A posztján ott van Asensio, de Isco is képes lehet azon a poszton játszani.

Robert Lewandowski

A Bayern lengyel támadója igazi befejező csatár, őt is évek óta emlegetik a Real Madriddal. Olyan karakter, aki hozná a gólokat, főleg úgy, ha tömnék labdával. Persze kérdés, hogy Lewandowski galaktikusnak számít-e. A kora alapján az utolsó nagy igazolása lenne a Real Madrid.

 

A Real Madrid átigazolás szempontból jó helyzetben van, mivel az utóbbi években nem költött nagy pénzeket új játékosokra, ráadásul Cristiano Ronaldót is jó áron tudták eladni. A távozásával ráadásul a fizetési keret is felszabadul egy kicsit, így akár egy drága, de kevesebbet kereső játékost is meg tudnak szerezni. Már csak az a kérdés, hogy az egyre tőkeerősebb riválisok közül, melyik klubot tudják meggyőzni, hogy engedje el aktuális csillagát.

Vagy egyszerűen folytatják a megkezdett utat és csapatot építenek. Ebben az esetben jöhet Lopetegui, aki elképesztően jól ismeri a spanyol focit, hiszen az utánpótlástól kezdve a felnőttig volt kapitány a válogatottaknál, vagyis jó viszonyban van a Real Madrid spanyoljaival. Képes lehet beépíteni az utóbbi időben kisebb szerepet játszó spanyolokat a csapatba.

És itt térünk vissza arra: Ronaldót egy játékos nem fogja tudni pótolni, csak csapatként érdemes gondolkodni.

Na de akkor ki dobja meg a mezeladásokat?

ˆhirdetés