Maradona ingyen is lenne argentin kapitány

ˆhirdetés

Diego Maradona szomorú, hogy így összeomlott a válogatott, ingyen is elvállalná a szövetségi kapitányi posztot

 

(MTI/Reuters) - Nyolc évvel menesztése után Diego Maradona jelezte, hogy ingyen is elvállalná újból a szövetségi kapitányi posztot az argentin labdarúgó-válogatottnál, amely a nyolcaddöntőig jutott az oroszországi világbajnokságon.

 

Az 57 éves világbajnokot erről egy venezuelai tévéműsorban kérdezték meg - annak ellenére, hogy a jelenlegi szakvezető, Jorge Sampaoli szerződése 2022-ig szól.

"Igen, és ingyen is csinálnám, nem kérnék érte semmit" - szögezte le Maradona, akinek 2010-ben, a vb-negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4-0-s vereség után kellett távoznia. Azóta csak két egyesült arab emírségekbeli klubnál dolgozott.

"Mindenki azt hiszi, hogy most boldog vagyok, de a szívem szomorú. Rosszul esik, hogy minden, amit felépítettünk, ilyen könnyen összeomlott" - tette hozzá.

A korábban évekig kokainfüggőséggel küszködő Maradona az oroszországi vb során főként botrányos viselkedésével hívta fel magára a figyelmet. A Nigéria elleni csoportmérkőzés után dülöngélve a középső ujjait mutogatta a közönségnek, illetve a találkozó alatt hol sírva fohászkodott, hol aludni látszott, valamint egy saját magát ábrázoló nagy méretű képet mutogatott. Egy másik meccsen a díszpáholyban szivarozott, ezért később elnézést kért, mondván, nem tudta, hogy nem szabad dohányozni a stadionokban.

 

Az argentinok a múlt szombati nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak Franciaországtól Kazanyban.

 

ˆhirdetés