Az angolok büntetőpárbajban gyűrték le Kolumbiát!

Anglia büntetőkkel nyert Kolumbia ellen, Pickford véd
Pickford angol kapus kivédi a kolumbiai Bacca tizenegyesét az oroszországi vb nyolcaddöntő mérkőzésén, a büntetőpárbajban a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. július 3-án. Anglia 11-esekkel jutott a legjobb nyolc közé (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
ˆhirdetés

Az angol válogatott nem szokott büntetőpárbajt nyerni, de most annyit gyakorolták, hogy Kolumbia ellen bizonyították, megy ez is nekik

 

Az angol válogatott nyert a büntetőpárbajban Kolumbia ellen és így Southgate csapata jutott a legjobb nyolc csapat közé.

 

Az 54. percben Kane és Carlos Sánchez gyűrték egymást a tizenhatoson belül, majd az angolnak sikerült lefordulnia, míg Sánchez a hátára ült, majd csodálkozott, hogy a játékvezető büntetőt ítélt. Néhány perc eltelt, ment a vitatkozás rendesen, de a kolumbiaiak nem tudták kizökkenteni a büntetőre készülő Kane-t, aki magabiztosan az elvetődő Ospina helyére bombázott. (0-1)

Kolumbia a folytatásban nagyon idegesen játszott, minden játékvezetői ítéletet megkérdőjeleztek, majd a hajrában a feszültség már a játékra koncentrálódott, aminek egyenlítés lett a vége.

A 90+3. percben Cuadrado tekert be jobboldali szögletből, Yerry Mina emelkedett a legmagasabbra - már harmadszor a vb-n - és fejelte le a labdát a földre, ami onnan a jobb felsőbe pattant.

A kétszer 15 perc hosszabbítás első felében a kolumbiai válogatottnak ment jobban, még vitte előre őket az egyenlítés adta lelkesedés, majd a folytatásban az angolok is feléledtek, de nem esett gólt a fél óra alatt, jöhettek a büntetők.

Azok a büntetők, amiktől egész Anglia remeg.

Azok a büntetők, amire az angolok már jó ideje készülnek, hogy letudják azt a nehéz terhet, amit évtizedek óta cipelnek: hiszen többnyire az angolok maradnak alul a büntetőpárbajban.

Kolumbia kezdte a büntetőket, Falcao magasan az elvetődő Pickford helyére lőtt (0-1) Majd jött Kane, aki a jobb alsóba lőtt (1-1)

A második körben Cuadrado a jobb felsőbe bombázott (1-2), Rashford is a jobb alsót választotta (2-2)

A harmadik körben Muriel a bal alsóba helyezett (3-2), míg Henderson balra tartó félmagas lövését Ospina védte (3-2)

A negyedik körben Uribe nagy gólt akart lőni, de a felső lécen csattant a labda (3-2), míg Trippier nem hibázott és a jobb felsőbe lőtt (3-3)

Az ötödik körben Bacca a kapu jobb oldalába akart lőni, de Pickford hárítani tudott (3-3), míg jött Dier és a jobb alsóba lőtt, Ospina még beleért, de védeni nem tudott (3-4).

A győzelemmel indulhatott az angol fesztivál, bejutottak a negyeddöntőbe.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, NYOLCADDÖNTŐ

2018.07.03., Kedd 20:00

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző

játékvezető: Mark Geiger (amerikai)

KOLUMBIA - ANGLIA 1-1 (büntetőkkel 3-4)
gólszerzők: Yerry Mina 90+3 ill., Harry Kane 57 (11-es)

 

ˆhirdetés