A német válogatott kiesésének nemzetközi sajtóvisszhangja

ˆhirdetés

A német válogatott meglepetésre, de a játékát figyelve már nem, kiesett a vb-ről, még a csoportból sem jutott tovább a címvédő.

 

(MTI/dpa) - A nemzetközi sajtó az oroszországi labdarúgó-világbajnokság legnagyobb szenzációjaként tálalja, hogy a címvédő német válogatott csoportutolsóként már a torna első szakasza után búcsúzni kényszerült.

 

Oroszország:

"Ez volt a 2018-as világbajnokság legnagyobb szenzációja. A német válogatott, a címvédő és Konföderáció Kupa-győztes kikapott a Koreai Köztársaságtól, és így az utolsó lett csoportjában. Ezt a Németországot nem lehet sajnálni."

 

Rosszijszkaja Gazeta: "A német válogatott átírta a történelmét. Egy igen erős fejezet került be a négyszeres világbajnok krónikájába, de a németek ezt ritkán fogják olvasgatni. A Nationalelf szenzációszámba menő vereséget szenvedett Dél-Koreától és így már a csoportkör után búcsúzik a tornától."

Kommerszant: "A germanománia vége. Folytatódik a hagyomány: a címvédő együttes sorozatban harmadszor esik ki már a csoportszakaszt követően. Az oroszországi vb-n Németország volt az áldozat."

Moszkovszkij Komszomolec: "Löw utolsó ordítása - a vb legnagyobb szenzációja: a németek elköszöntek a világbajnoki címtől"

 

Nagy-Britannia:

Telegraph: "Ezúttal nem volt menekvés, nem volt gól az utolsó másodpercben, és nem volt 90 perc játék, majd a végén a németek győznek"

The Sun: "Schadenfreude, főnév (németül): öröm, ami egy másik személy szerencsétlenségével függ össze."

Daily Mail: "Isten az égben! A németek kiestek - Nagy-Britanniában pedig szem nem maradt szárazon"

 

Franciaország:

L'Équipe: "Büntetés egy csapatnak, amely nem volt az"

 

Ausztria:

Kleine Zeitung: "Kipukkadt a világbajnok. A vb elvesztette a címvédőt és egy közönségcsalogató csapatot. Ez utóbbi globálisan értendő: voltak, akik szurkoltak nekik, mások azt szerették volna, ha búcsúznak."

Kronen-Zeitung: "Minden idők legnagyobb német blamázsa. +Megcsináljuk!+, tíz nappal ezelőtt, a Mexikótól elszenvedett 1-0-s vereség után még ez volt a jelszó a német táborban. Tegnap óta azonban mindenki tudja: Joachim Löw csapata, a 2014-es világbajnok NEM csinálta meg."

 

Brazília:

Folha de S. Paulo: "A tréner makacssága és a veteránok gyenge teljesítménye vezetett a német vb-fiaskóhoz. Löw nem akart változtatni azután sem, hogy a felkészülési meccseken +sárga lapot+ kapott a csapat."

 

Csehország:

MF Dnes (online): "Viszontlátásra, bajnok!"

 

ˆhirdetés