Mourinho szerint nem lesz meglepetés győztese a világbajnokságnak

ˆhirdetés

José Mourinho nem számít meglepetés győztesre a 2018-as labdarúgó világbajnokságon

 

(MTI/Reuters) - José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője nem számít meglepetésre az oroszországi világbajnokság aranyérmesét illetően.

 

A portugál szakember szerint sok válogatottnak van erős vb-kerete, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó csapatot is alkotnak.

"Nem várok nagy meglepetést, a végjátékig a dél-amerikai és az európai topgárdák jutnak el, és küzdenek majd az aranyéremért" - mondta Mourinho. Hozzátette: a brazil és a címvédő német válogatottat a mezőny legkiegyensúlyozottabb csapatainak tartja, egyben a vb legnagyobb esélyeseinek is.

A manchesteri klubedző kiemelte, Angliának is minden esélye megvan egy jó szereplésre, hiszen a keretét döntően fiatal, de már tapasztalt játékosok alkotják.

"Mindannyian a világ legszínvonalasabb bajnokságában, a Premier League-ben szerepelnek, méghozzá topcsapatokban" - nyilatkozta Mourinho. Hozzátette: az angol játékosok ráadásul a Bajnokok Ligájában is tapasztalatokat szerezhettek, amit a sportág legmagasabb szintjének tart.

A július 15-ig tartó vb nyitómérkőzésén, 17 órától a házigazda orosz válogatott ellenfele Szaúd-Arábia lesz.

 

ˆhirdetés