Mbappé Pelé nyomdokain

ˆhirdetés

Kylian Mbappé Pelé nyomdokaiba lépett az argentinok ellen szerzett góljaival

 

(MTI/Reuters) - Kylian Mbappé, a francia labdarúgó-válogatott fiatal támadója kiváló szombati teljesítményével nem csupán csapatát segítette továbbjutáshoz az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjéből, hanem egyúttal a legendás Pelé nyomdokaiba is lépett, mivel a brazil csillag után ő az első, aki 20 éves kora előtt legalább két gólt szerzett egy vb-meccsen.

 

A Paris Saint-Germain 19 éves csatára már az első francia gólban elévülhetetlen érdemeket szerzett az argentinok elleni meccsen, melynek elején büntetőt harcolt ki. A második félidő közepén aztán öt percen belül rúgott két góljával 4-2-re alakította az állást. Pelé 1958-ban tudott több gólt is szerezni egy meccsen tizenévesen.

Mbappé a meccs után szerényen nyilatkozott, s igyekezett visszautasítani a brazilok háromszoros világbajnokával az összehasonlítást.

"Hízelgő, hogy Pelé után a második vagyok, akinek ez sikerült, de tegyük helyére a dolgokat. Pelé egy másik kategória" - mondta a francia csatár. - "Az ugyanakkor jó érzés, hogy én is azok közé tartozom, akik a kieséses szakaszban gólt szereztek."

A francia csapat - mely története során először jutott nyolc közé egymást követő két világbajnokságon - 4-3-as sikerével az oroszországi torna első negyeddöntős együttese. A nyolc között az esti Uruguay-Portugália mérkőzés győztesével találkozik majd pénteken.

 

ˆhirdetés