Gólzáporos nyitómérkőzéssel kezdődött a világbajnokság

ˆhirdetés

Az oroszok meglepően könnyű győzelmet arattak Szaúd-Arábia ellen. A nyitómérkőzések során az eddigi legnagyobb különbséget láthattuk.

 

 

A nyitómérkőzések általában nem szoktak túl látványos játékot hozni, az Oroszország - Szaúd-Arábia mérkőzés is így tűnt, de a nem túl nagy iramot feledtette az öt gól.

 

A 12. percben Gazinskij fejjel vette be a szaúdi kaput. A szöglet után nem tudott felszabadítani a szaúdi válogatott. Golovin beadását Gazinskij fejelte az ötös jobb sarkáról a hosszúba.

A 43. percben Cserisev kapta Zobnintól a labdát, gyönyörű mozdulattal hozta helyzetbe magát és bombázott a kapuba. Cserisev a 24. percben lépett pályára a megsérült Dzagojev helyére.

A 71. percben Dzjuba fejelte a kapuba a harmadik hazai gólt. Golovin tekert jobbról középre, az ötös vonalának a közepéből fejelt Dzjuba a bal alsóba. Dzjuba egy perccel előbb lépett pályára....

A 90+1. percben Dzjuba lefejelt labdáját bal külsővel tekerte Cserisev a bal felsőbe tizenhat méterről.

A 90+4. percben Golovin szabadrúgásból lőtt a kapu bal oldalába.

 

 

VILÁGBAJNOKSÁG, A. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MOSZKVA, LUZSNYIKI STADION, 78011 NÉZŐ

OROSZORSZÁG - SZAÚD-ARÁBIA 5-0
gólszerzők: Gazinszkij 12, Cserisev 43, 90+1, Dzjuba 71, Golovin 90+4

 

Oroszország:

Igor Akinfejev - Mario Fernandes, Szergej Ignasevics, Ilja Kutepov, Jurij Zsirkov - Roman Zobnyin, Jurij Gazinszkij, Alekszandr Golovin, Alan Dzagojev (Gyenyisz Cserisev, 24.), Alekszandr Szamedov (Daler Kuzjajev, 64.) - Fjodor Szmolov (Artyom Dzjuba, 70.)

Szaúd-Arábia:

Abdullah al-Majuf - Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Omar Othman, Jasszer al-Sahrani - Szalem al-Davszari, Abdullah Otajf (Fahad al-Muvallad, 64.), Szalman al-Faradzs, Taiszir al-Dzsasszim, Jahja al-Sehri (Hattan Bahebri, 72.) - Mohammad al-Szahlavi (Muhannad Assziri, 84.)

 

A világbajnokság eredményei és tabellái

ˆhirdetés