Egy madár okozhatta a szaúdi válogatottat szállító repülőgép meghibásodását

ˆhirdetés

Egy motortérbe bejutó madár okozhatta a repülőgép meghibásodását

 

(MTI/dpa/Reuters) - Egy madár okozhatta annak a repülőgépnek a meghibásodását, amely hétfőn az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szereplő szaúd-arábiai válogatottat szállította. A jármű biztonságosan földet ért Rosztovban.

 

Az orosz Rossiya légitársaság közleményben tudatta, hogy az incidens valószínűleg egy motortérbe jutott madár miatt történt, s azok a hírek, melyek szerint tűz ütött ki, alaptalanok voltak. A szóvivőjük hozzátette: semmi nem veszélyeztette az utasok biztonságát, a repülőgép rendben landolt.

A közel-keleti ország labdarúgó-szövetségének hétfő esti közleménye szerint lángok csaptak fel a motortérből, amikor a 12 éves Airbus leszállni készült.

"Mindenkit megnyugtatunk: küldöttségünk minden tagja biztonságban van a motor kisebb műszaki hibáját követően" - állt a szövetség honlapján. Az eset során senki nem sérült meg.

 

Szaúd-Arábia a világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésén 5-0-ra kikapott Moszkvában a házigazda Oroszországtól, szerdán pedig Uruguay ellen lép pályára Rosztovban.

 

ˆhirdetés