Utcahosszal bajnok a Manchester City

ˆhirdetés

A Manchester City hátradőlhet, vasárnap délután kiderült, megvan az újabb bajnoki cím!

 

A City óriási fölénnyel vezeti a Premier League-t, és a 34. fordulóra kiderült, meg is nyerték a bajnokságot, bár a City még csak 33 mérkőzésen van túl a bajnokságból.

 

A fordulóban a City a Tottenhamet győzte le 3-1-re a Wembleyben, de ekkor még nem ünnepelhettek a manchesteriek, mert meg kellett várni a második helyen lévő városi rivális mérkőzését. Vasárnap kora este kiderült, hogy az utolsó helyen lévő West Brom az Old Traffordon csípte el a Manchester Unitedet, így már nincs matematikai esélye sem az üldözőknek, hogy beérjék a kékeket.

Indulhat az ünneplés, mert elképesztően uralta a Manchester City az idényt Angliában, hiszen 16 ponttal előzi a második helyezett csapatot, már 93 lőtt gólnál járnak, ami feltornázható 100 fölé is még a hátralévő mérkőzéseken, a legtöbb lőtt gól mellett a legkevesebb gólt kapták a 25-tel, persze még nincs vége a bajnokságnak.

Guardiola irányításával elképesztő fiatalításon esett át a csapat, rengeteg új játékos érkezett, óriási összeget költöttek a csapat átalakítására. A játék már azt idézi, amit Guardiola vár el a csapataitól, vagyis látványosan játszanak, közönséget szórakoztatnak és eredményesek is. A bajnoki cím tulajdonképpen annyira nem is volt meglepő, viszont a csalódást egyelőre a Bajnokok Ligája szereplés jelenti, ahol a negyeddöntőben éppen egy másik Premier League-ben szereplő csapat, a remek formába lendülő Liverpool verte ki őket.

A City az utóbbi évtized egyik legmeghatározóbb klubja lett Angliában, a korábbi 1936/37-es és 1967/68-as győzelmek után, a 2011/12-es a 2013/14-es szezont, valamint most a 2017/18-as idényt is megnyerték. A következő lépcsőfok a számukra egyértelműen a Bajnokok Ligája kell, hogy legyen.

 

ˆhirdetés