Manchester United - Liverpool a második helyért, előzetes

ˆhirdetés

A Manchester United fogadja a Liverpoolt, ami már önmagában is rangadó, de most tétje is van a mérkőzésnek.

 

A Manchester United a második helyről fogadja a harmadik helyezett Liverpoolt, két pont van a két csapat között, vagyis vendég siker helycserét okozhat.

 

A mérkőzésnek külön rangot ad az, hogy ennyire közel van a két csapat. Annak ellenére, hogy a Manchester Cityt valószínűleg egyikük sem fogja utolérni, így is fontos mérkőzésről van szó, mert a Premier League-ben a top4-be jutni nem egyszerű. Riválistól pontokat elvenni pláne öröm a csapatok számára.

Mind a két fél viszonylag jó formában várja a mérkőzést, utoljára a Liverpool a Newcastle-t verte míg a Manchester United kétgólos hátrányból, az utolsó pillanatokban fordított a Crystal Palace ellen, ami óriási lelki lökést adhat a játékosoknak.

A Liverpool már továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, míg a Manchester Unitedre még vár a Sevilla, vagyis talán fél szemmel Mourinhóék már a BL-re is koncentrálnak, de nagy hiba lenne egy ilyen fontos presztízs mérkőzés előtt.

Érdekesség a párharccal kapcsolatban

Az utolsó négy Liverpool – Manchester United találkozó döntetlennel zárult. Ez a 170. bajnoki találkozó a két csapat között, 67 alkalommal a Manchester United nyert, 55 alkalommal a Liverpool.

A Manchester United eddig csak egy hazai bajnokit veszített el, azt is az éllovas Manchester City ellen.

Romelu Lukaku 99 Premier League gólnál jár, ha betalál, akkor ő lesz az ötödik legfiatalabb olyan játékos, aki elérte a 100 PL gólt.

A Liverpool az utóbbi 20 bajnokijából csak egyet veszített el. Az utóbbi három idegenbeli mérkőzését megnyerte.

Sadio Mané nagyszerű formában van, a Porto ellen háromszor, a West Ham és a Newcastle ellen egyszer-egyszer volt eredményes.

Mohamed Salah amúgy is fantasztikus formában van, de ezt jelzi az is, hogy az utóbbi öt Premier League mérkőzésén is eredményes tudott lenni.

 

 

 

Időpont: 2018.03.10., Szombat 13:30

TV: Spíler TV 13:00

 

ˆhirdetés