Leekens: A hozzáállás a legfontosabb

ˆhirdetés

Kazahsztán és Skócia ellen készül a magyar válogatott az új szövetségi kapitánnyal, a cél a minél jobb csapattá formálódás őszre.

 

 

A magyar válogatott pénteken, március 23-án 19 órakor Kazahsztán ellen mérkőzik, majd jövő hét kedden, március 27-én, 20 órakor a Skóciával. Hétfőn sajtótájékoztatót tartott a magya válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens.

 

- Kíváncsi vagyok, hogyan kezdjük az évet, mit tudunk nyújtani az előttünk álló két mérkőzésen.

- Nulláról indulunk, a célunk, hogy minél jobb csapattá formálódjunk az őszi tétmérkőzésekig. A legfontosabb, hogy megfelelő hozzáállással menjünk ki a pályára, a barátságos mérkőzéseken is nyerni akarjunk.

- Meg kell becsülnünk a labdát, nem szabad görcsösnek lennünk, mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében.

- Két különböző stílusú ellenfél vár ránk, de a legfontosabb, hogy mi hogyan játszunk ezeken a találkozókon. Néha a nagy csapatok ellen könnyebb játszani, mint hozzánk hasonlóan, vagy nálunk alacsonyabban rangsoroltak ellen, ezért Kazahsztán ellen is nehéz feladat vár ránk. A skótok mentalitásban hasonlóan erősek, mint régebben, de játékban sokat fejlődtek az elmúlt években.

- A játékosaimnak készen kell állniuk, hinniük kel magukban, ha megvan a hit, akkor hamarosan a teljesítményben is pozitív változások következnek be.

- A következő két-három nap során az edzéseken megfigyelem, milyen állapotban vannak a kerettagok, hogyan teljesítenek a gyakorlásokon, és ezeket az információkat is felhasználom majd az összeállítás kialakításánál. Mindent figyelek, például azt is, hogy labdarúgóim milyen teljesítményt nyújtanak a labda nélküli játék során. Fontos a szív, a hozzáállás, de az eddigi tapasztalatok alapján ezzel nincs probléma.

- Jelenleg nem vagyunk azon a szinten, ahol szeretnénk lenni. Hinni, bízni kell magunkban, és küzdeni, hogy méltó helyére kerüljön a magyar labdarúgás. A hibákat mindig el tudom fogadni, de ha valaki nem küzd, az elfogadhatatlan számomra - így a szövetségi kapitány.

 

forrás: mlsz.hu

ˆhirdetés