Georges Leekens bő keretet hirdetett, Otigba Kenneth is a keretben

ˆhirdetés

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya bő keretet hirdetett

 

 

A magyar válogatott március 23-án Kazahsztán ellen, majd 27-én Skócia ellen lép pályára a Groupama Arénában.

 

Georges Leekens 37 fős keretet hirdetett, majd az mlsz.hu-nak megindokolta, miért kellett ilyen bő keretet megneveznie:

– Azért is döntöttem ilyen bő keret kihirdetése mellett, mert a kikérőket 15 nappal az első mérkőzés előtt ki kell küldenünk a külföldi kluboknak, különben a klubok kezébe adjuk a döntést, hogy elengedik-e játékosukat vagy sem – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Georges Leekens.

– Ilyen bő keret kihirdetése viszont lehetőséget ad arra, hogy esetleges későbbi sérülések esetén is tudjunk behívni olyan játékosokat, akik a szűk keretbe nem kerültek be, a bő keretben viszont benne vannak. Őket klubjaik a szabályok szerint ezekre a napokra biztosan elengedik.

- A szűkített keretet március 16-án fogom kihirdetni, ha pedig a összetartás kezdete és akár a Skócia elleni mérkőzés között bárki megsérül, akkor lesz lehetőségem pótolni az érintett játékost.

- Emellett az is fontos, hogy új esztendő van, ami egyben új kezdetet is jelent minden játékos számára. A bő keretben szereplőket folyamatosan figyeljük a szakmai stáb tagjaival, és úgy állítottuk össze a névsort, hogy minden poszton biztosított legyen a lehető legnagyobb rivalizálás, hiszen ez a játékosokat is segíti abban, hogy a lehető legjobb teljesítményt adják ki magukból.

- Úgy vélem, a névsorban a legnagyobb meglepetés Otigba Kenneth neve. Felvettem vele a kapcsolatot és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot. Mivel igennel válaszolt, meghívtam őt is a keretbe, mert úgy vélem hasznára lehet a csapatnak, ugyanakkor ugyanezt gondolom a keretben lévő összes többi játékosról is.

 

A bő keret tagjai:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros) Gróf Dávid (Budapest Honvéd) Gulácsi Péter (RB Leipzig) Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre) Botka Endre (Ferencváros) Fiola Attila (Videoton FC) Guzmics Richárd (Csenpien) Hangya Szilveszter (Vasas FC) Kádár Tamás (Dinamo Kijev) Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland) Lang Ádám (AS Nancy Lorraine) Lovrencsics Gergő (Ferencváros) Otigba Kenneth (Ferencváros) Szabó János (Paksi FC) Vinícius Paulo (Videoton FC)

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas FC) Elek Ákos (Kajrat Almati) Hidi Patrik (Real Oviedo CF) Kalmár Zsolt (DAC) Kleinheisler László (Asztana FK) Nagy Ádám (Bologna FC 1909) Nagy Dániel (Újpest FC) Pátkai Máté (Videoton FC) Pintér Ádám (Greuther Fürth) Varga József (Videoton FC) Vécsei Bálint (FC Lugano)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros) Dzsudzsák Balázs (al-Vahda) Eppel Márton (Budapest Honvéd) Gyurcsó Ádám (Hajduk Split) Németh Krisztián (New England Revolution) Nikolics Nemanja (Chicago Fire) Stieber Zoltán (DC United) Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim) Ugrai Roland (DVTK) Varga Roland (Ferencváros)

 

forrás: mlsz.hu

ˆhirdetés