Változott a Bajnokok Ligája versenykiírása

ˆhirdetés

A magyar bajnoknak négy selejtezős párharcot kell nyernie a csoportkörig

 

Az eddigi hárommal szemben a nyártól már négy selejtezőkört kell sikerrel megvívnia a magyar labdarúgó NB I győztesének, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe jusson, miután az európai szövetség (UEFA) megváltoztatta a sorozat versenykiírását.

 

Az UEFA keddi tájékoztatása szerint a BL-selejtező ötszakaszos bajnoki ágán - ahová az NB I aranyérmesét is sorolják - 44 csapat szerepel, amelyek közül négy játszhat a csoportkörben. A háromfordulós nem bajnoki ágon lévő 11 csapatból kettő kerül a főtáblára.

A 32-es BL-főtáblán 26 hely foglalt: a spanyol, a német, az angol és az olasz bajnokság 1-4. helyezettjei mellett a sorozat, valamint az Európa Liga címvédője is automatikus résztvevő, miként a francia és az orosz bajnokság 1-2. helyezettje, illetve a portugál, az ukrán, a belga és a török bajnok.

 

Változik az Európa Liga selejtezőjének menetrendje is, viszont a főtábla mezőnye - ami a második számú sorozat esetében 48 csapat - a BL-hez hasonlóan ugyanannyi marad.

A főtáblán 17 csapat részvétele a bajnoki helyezések alapján biztos, miként a BL-selejtező végjátékában búcsúzó tíz másik együttesnek is. Újdonság azonban, hogy a nyártól már szintén két részre bontják a selejtezőt. Az egyik ágon a BL-selejtező egyes szakaszaiban kieső csapatok játszhatnak tovább a kiadó nyolc helyért. A másik EL-selejtezős ágról 13 klub juthat fel a főtáblára.

 

A magyar bajnokság második és harmadik helyezettje, valamint a Magyar Kupa győztese ezen az ágon szerepel, a selejtező első fordulójában kezd, és négy párharcot kell sikerrel letudnia ahhoz, hogy főtáblára kerüljön.

 

forrás: MTI

ˆhirdetés