A Juventus - Tottenham még nem, a Basel - Man City már eldőlt

A Manchester City gyorsan elintézte a továbbjutást, a Tottenham kétgólos hátrányból állt fel

 

 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első játéknapján két párharcot rendeztek és nagyjából a várható eredményeket hozták a meccsek.

 

A nap rangadóján a Juventus fogadta a Tottenhamet. Az olaszok egy ügyes szabadrúgás kombináció végén, már a hetvenötödik másodpercben megszerezték a vezetést Higuaín kapáslövése után. A labda a jobb alsóban kötött ki. A megzavarodott Tottenham védelem nem sokkal később még egy büntetőt is összehozott, amit Higuaín a jobb alsóba lőtt.

A Tottenham nem adta fel, a 35. percben Dele passzából lépett ki Kane és húzta el Buffon mellett és lőtt a hálóba.

Viszont a félidő vége előtt óriási lehetőséghez jutott a Juventus, Aurier is összehozott egy büntetőt, de Higuaín most a felső lécet bombázta telibe. Lloris valószínűleg azzal is megzavarta az argentin csatárt, hogy nem mozdult el.

A második félidő egy gólt hozott, a 71. percben Eriksen szabadrúgásból, 20 méterről lőtt a jobb alsóba. Buffon elindult középre, de a labda a jobb alsóba tartott, már csak beleérni tudott, védeni nem.

A kettő-kettes első mérkőzés egyelőre a Tottenhamet hozta jobb helyzetbe.

 

A nap másik mérkőzésén kijött az a tudásbeli különbség, ami miatt egyértelmű City sikerre számított mindenki. 23 perc eltelte után, már három góllal vezettek a vendégek, de tartogattak egy gólt még a második félidőre is, így 0-4-es előnnyel várják a visszavágót.

Előbb De Bruyne beadását fejelte Gündögan a kapuba, majd Bernardo Silva vette szépen mellre a labdát és lőtt kapásból ballal a kapu jobb oldalába. A viharos kezdést egy Agüero távoli löket zárta, jó huszonöt méterről talált a kapu jobb alsó sarkába. A második félidő elején megint Gündögan volt eredményes, 18 méterről tekert a kapu bal oldalába, Vaclíknak esélye sem volt a védésre.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

2018.02.13., 20:45 BASEL 0-4 MANCHESTER CITY
Gündögan 14, 53
Bernardo Silva 18
Agüero 23
2018.02.13., 20:45 JUVENTUS
Higuaín 2, 9 (11-es)
2-2 TOTTENHAM
Kane 35
Eriksen 71

 

 

Tue, 02/13/2018 - 22:40