Belga szakemberrel bővül a magyar válogatott stábja

ˆhirdetés

Georges Leekens szövetségi kapitány egy belga szakemberrel erősíti a stábját

 

 

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya nem verte szét a korábbi stábot, viszont egy új embert hozott a gárdába, Patrick De Wilde személyében.

 

A Szélesi Zoltán mellett másodedzői feladatokat ellátó Patrick De Wilde csatlakozik a férfi A-válogatott szakmai stábjához, így Georges Leekens szövetségi kapitány munkáját továbbra is elsősorban magyar szakemberekből álló stáb segíti majd.

– Ahogy azt korábban is említettem, eddig is elhivatott és profi kollégákat alkalmazott az MLSZ az A-válogatott stábjában minden szakterületen. Ebből fakadóan a csapat stábja mindössze Patrick De Wildével egészül ki, aki szakmai tapasztalatával és hozzáállásával is teljes mértékben illeszkedik a többiekhez. A stábon belül nincs különösebb hierarchia, mindannyian a csapat lehető legjobb felkészítéséért dolgozunk – fogalmazott az mlsz.hu-nak nyilatkozva a szövetségi kapitány.

A szakmai stábhoz csatlakozó ötvennégy éves belga szakember számára nem lesz ismeretlen a Georges Leekensszel közös munka, hiszen Algéria nemzeti csapatát együtt irányították a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáján.

A PRO-licences edző több belga klubnál is dolgozott technikai igazgatóként, vezetőedzőként, de volt az ukrán Metalurg Donyeck másodedzője is.

Az utánpótlás területén is komoly tapasztalatokat szerzett a testnevelői végzettségű De Wilde, hiszen az osztrák Red Bull Salzburgnál az U18-as csapatot irányította, és tavaly ellátta az algériai olimpiai válogatott szakvezetői feladatkörét is.

A stábhoz most csatlakozó Patrick De Wilde a scouting területén is hasznos tapasztalatokat gyűjtött korábbi munkái során, amelyeket a közeljövőben megoszt majd magyar munkatársaival is.

 

A magyar válogatott szakmai stábjának tagjairól az mlsz.hu-n lehet olvasni

 

forrás: mlsz.hu

ˆhirdetés