Huszti Szabolcs hazatért és a Videotonnál folytatja!

ˆhirdetés

Huszti Szabolcs tizenkét és fél év után tért vissza Magyarországra, a Videotonban folytatja!

 

 

A Videoton hivatalosan bejelentette Huszti Szabolcs szerződtetését. A korábbi magyar válogatott labdarúgó tizenkét és fél év után tért vissza a magyar bajnokságba.

 

Huszti a Ferencváros neveltje, innen indult meg a külföldi pályafutása is, előbb a francia Metz, majd a Hannover lett a csapata. A Hannoverből igazolt 2009-ben a Zenit Szentpétervárhoz.

Az igen erős Zenitből sztárként tért vissza a Hannoverhez, ahol kulcsjátékosa lett a csapatának. 2014-ben Kínába szerződött, a Csangcsun Jataj vásárolta meg, ahonna másfél év után tért vissza a Bundesligába, de most már nem a Hannover következett, hanem az Eintracht Frankfurt. Egy évvel ezelőtt visszatért korábbi kínai csapatához, ahol 16 bajnokin négy gól és öt gólpassz fűződött a nevéhez.

A klub beszámolója szerint Huszti a nyári térdműtétje után a Videoton rehabilitációs stábjával azon dolgozik, hogy minél hamarabb játékra kész állapotba kerüljön.

 

„Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon – ezúton is köszönöm Peter Friar-nek a segítséget, akivel együtt dolgoztam az elmúlt hónapokban – ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok „apró” dolog megváltoztatta a véleményem. Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Vladan Filipovicsot, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam” - mondta Huszti Szabolcs a vidi.hu-nak.

„Arról, hogy Huszti Szabolcs milyen minőséget képvisel, teljesen felesleges beszélni, ezzel mindenki tisztában van. Az ő hazacsábítása komoly fegyvertény a klubnak, büszke vagyok arra, hogy az átigazolás megvalósulhatott, köszönjük a tulajdonosnak, hogy lehetőségünk volt egy ilyen kaliberű labdarúgót szerződtetni. Szabolcsot hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése után rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett, szakembereink segítségével a mai naptól azon dolgozik, hogy minél hamarabb Vidi-mezben láthassuk. Hosszú távú szerződést írtunk alá vele, hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években” - nyilatkozta a szerződés aláírása után Kovács Zoltán, sportigazgató.

 

ˆhirdetés