Guardiola fontosnak tartja a Man City akadémiájt, elszálltak az árak

Guardiola megvédte a játékos átigazolási politikájukat, sőt, szerinte minden klub sokat költ. A City viszont nem lép át egy bizonyos határt.

 

 

Pep Guardiola szerint a Manchester City nem csinál mást, mint a többi klub, vagyis játékosokat igazolnak sok pénzért, de így sem lépnek át egy határt.

 

A City mestere kiemelte, a klub átigazolási politikájában fontos tényező jelenleg, hogy nem igazolnak százmilliós játékost, pedig több klub is átlépte mostanában a határt. Azt persze nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő és mikor fogja átlépni ezt a határt a City, de jelenleg is rekord igazolásra készülnek, ami meg sem közelíti a 100 millió eurót.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor még télen bejelentik Aymeric Laporte szerződtetését, aki klubrekord lesz a maga 65 millió eurójával.

A City sok játékost igazolt az utóbbi időszakban, de tényleg nem kerültek 100 millióba, vagy fölötti összegbe. Azért, ha megnézzük, nem kell félteni a Cityt, a legtöbb pénzt új játékosokra a két manchesteri klub költötte a Premier League-ben, pedig ott aztán van pénz új játékosokra.

Viszont éppen azért, mert kezdenek elszállni nagyon a játékosok árai, valamint amiatt, mert sok sorozatban kell helyt állniuk, 22 azonos képességű top játékosra van szükségük. Ennyi labdarúgó összevásárlása hosszú távon nem fenntartható, na meg a fizetésüket is állni, nem egyszerű. Ezért is jelzi, nagyon fontos számukra a Manchester City akadémiája, ahonnan várják az új játékosokat.

 

 

Sun, 01/28/2018 - 14:02