Elképesztő mérkőzésen játszott döntetlent az Arsenal és a Chelsea

ˆhirdetés

Rengeteg helyzet, négy gól, thrillerbe illő végjáték a londoni derbin

 

 

Óriási izgalmakat, feszültséget, rengeteg helyzetet és gólokat hozott az Arsenal és a Chelsea mérkőzése az angol bajnokság 22. fordulójában.

 

Az első félidőben nagy helyzeteket láthattunk, például Morata egy az egyben vihette Cechre, de a kapu mellé helyezett, vagy Alexis Sánchez lövése mind a két kapufát érintette, de a gólvonal előtt gurult végig a labda.

A második féldiőben az Arsenal a kapuja elé szegezte a Chelseat, aminek a 63. percben egy Wilshere gól lett az eredménye, a középpályás a rövid bal felsőbe bombázott, a labda a kapufáról pattant a kapuba.

Nem örülhettek sokáig a hazaiak, mivel Bellerín a labda helyett Hazard sarkát találta telibe a tizenhatoson belül. A büntetőből Hazard lőtt magabiztosan a kapuba.

A hajrában bármi megtörténhetett még, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat támadott, majd a 84. percben jött a Chelsea fordító gólja. A Hazard helyére érkező Willian tette át balról a jobb szélre a labdát, Zappacosta megforgatta Maitland-Nilest és laposan az ötösre lőtt. A meglepetésre csatárként érkező Marcos Alonso mesterien előzte meg a védőjét és perdített laposan a kapuba.

De a vége még tartogatott izgalmakat! Wenger minden mindegy alapon előre küldte támadni a csapatát, volt is dolga Courtoisnak, míg végül Bellerín bombája talált utat a Chelsea kapujába a 92. percben. A spanyol védő a gólja mellett azért is örülhetett, mert helyre hozta a büntetőnél elkövetett hibáját.

Ennek ellenére a Chelsea megnyerhette volna a találkozót, a középkezdés után Morata újabb 100%-os helyzetet puskázott el, megint egy az egyben mehetett Cechre, de a cseh kapus nagyot védett, a kipattanót Zappacosta küldte kapásból kapura, de a labda a felső lécen csattant.

Rangadóhoz illő mérkőzést játszott a két csapat, elképesztő iramban és rengeteg helyzettel, igazán közönségszórakoztató bajnokit nyújtottak a felek.

 

Premier League, 22. forduló

2018-01-03 20:45 ARSENAL
Wilshere 63
Bellerín 90+2
2-2 CHELSEA
Hazard 67 (11-es)
Marcos Alonso 84

 

 

ˆhirdetés