Aubameyang hivatalosan is az Arsenal játékosa

Rekord összegért érkezett Aubameyang az Arsenalhoz

 

 

Az Arsenal bejelentette, hivatalosan is szerződtették a 28 éves csatárt a Borussia Dortmundtól. Pierre-Emerick Aubameyang hosszú távra írt alá és klubrekordot jelentő összegért került a klubhoz.

 

Az angol lapok szerint 63,75 millió euró volt a gaboni csatár ára.

Auba 2013-tól, 213 mérkőzésen szerepelt a Dortmund színeiben, amiken 172 gólt ért el. Ebből 144 volt Bundesliga találkozó, amiken 98 gólig jutott.

A Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc megjegyezte, az utóbbi hetek kellemetlen eseményei ellenére is pozitívan emlékeznek vissza a játékosra és az itt töltött éveire. Elismeri, hogy nagyszerű dolgokat tett a csapatért, nagyon sok fontos gólt szerzett a klub színeiben, tagja volt a 2017-es kupagyőztes csapatnak is. Sok sikert kíván neki az Arsenalban.

A klub hamarosan jelzi, hogy melyik mezszámot kapja Auba.

Az Arsenal mind a két téli átigazolása játszott már egy csapatban, Mkhitaryan 2013 és 2016 között volt a Dortmund játékosa, onnan igazolt a Manchester Unitedhez, majd most télen Alexis Sánchezért cserében került az Arsenalhoz. Vagyis a két játékos talán hamar meg fogja találni a közös hangot az új csapaton belül.

 

Wed, 01/31/2018 - 14:46