Hazard duplázott, Morata megint fejelt egy gólt! Chelsea - Newcastle 3-1

Eden Hazard megint nagyszerűen játszott, Morata megfejelte a maga szokásos gólját

 

Antonio Conte és Rafa Benítez utoljára még az olasz bajnokságban találkozott egymással, akkor még a Juventus és a Napoli edzőjeként. A mostani mérkőzésnek a kimenetele egyértelműbbnek tűnt, hiszen a Chelsea a bajnoki címvédő, míg a Newcastle csak idén tért vissza a legjobbak közé, a Premier League-be.

 

A mérkőzés 12. percében ennek ellenére megszerezte a vezetést a Newcastle, Gayle lőtt a kapuba, tehát sikerült meglepnie a Beníteznek az új taktikával a Chelseat. A bekapott gól után felpörgött a londoni csapat és ekkor már kijött, hogy annyira nincs hozzászokva a három védős rendszerhez a Newcastle.

Előbb a 21. percben Hazard lőtt a kapuba egy kipattanót, majd a 33. percben jött Morata fejese. Moses jobbról lőtt igen erősen középre, Morata meg berobban az ötösre és a kapuba fejelt.

A győzelmet bebiztosító gólra a második félidőig kellett várni, ekkor Moses tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon és csak szabálytalanul sikerült megállítani a nigériai támadót. A büntetőt Hazard értékesítette panenkás módon alázva kicsit a kapust.

A mérkőzésen még kimaradt néhány hazai helyzet, hiszen a második félidő elején Moratának a kapu torkából sikerült fölé perdíteni, míg Hazardnak a második gólja után volt szinte azonnal egy helyzete, de akkor Darlow gyönyörű mozdulattal védett.

Az utolsó bő tíz percre Conte még pihenőt is tudott adni néhány alapemberének, így a nagyszerű labdákat osztogató Fabreges és a két gólig jutó Hazard is leülhetett a kispadra a 78. percben.

 

 

ANGOL FOCI TABELLA

 

PREMIER LEAGUE

15. FORDULÓ

 

2017-12-02 13:30 CHELSEA
Hazard 21, 74 (11-es)
Morata 33
3-1 NEWCASTLE
Gayle 12

 

 

Sat, 12/02/2017 - 15:33