David Moyes utolsó esélye a West Ham United?

ˆhirdetés

David Moyes lett a West Ham United új menedzsere

 

 

A West Ham United hivatalosan bejelentette David Moyes kinevezését. Az 54 éves skót mester a héten menesztett Slaven Bilic helyére érkezik.

 

Moyes egyelőre az idény végéig állapodott meg a klubbal, amely jelenleg a tabella 18. helyén áll.

Moyes legnagyobb sikereit az Evertonnal érte el, 11 éven keresztül volt a liverpooli klub menedzsere, azóta mélyrepülésbe került a karrierje, hiszen a Manchester Unitednél sem tudott gyökeret verni, a Real Sociedad sem volt túl sikeres próbálkozás, míg a Sunderland az irányítása alatt zuhant ki a Premier League-ből.

A védelmére azért érdemes elmondani, hogy a Manchester Unitednél Sir Alex Ferguson helyét örökölte meg, ebbe a munkába azóta Louis van Gaalnak is beletört a bicskája, José Mourinhónak sem megy egyik napról a másikra a csapat átalakítása. A Real Sociedad és a spanyol bajnokság ismeretlen terep volt a számára, míg a Sunderlandnél olyan keretre volt csak lehetősége, amivel nem volt meglepetés a kiesés. A mentségek keresése ellenére is a West Ham várhatóan az utolsó komoly lehetősége Moyesnak, hogy komoly csapatnál bizonyítson.

A West Hamnél Slaven Bilic irányítása alatt idén a klub olyan helyzetbe került, amire nem lehetett nagyon mást lépni, mint edzőt váltani. A klub részéről jelezték, nehéz döntés volt a részükről Bilic menesztése, hiszen nem szokásuk idény közben edzőt váltani. Viszont szükség volt az új lendületre, és olyan edzőt kerestek, aki nagy Premier League tapasztalatokkal rendelkezik.

David Moyes első mérkőzésére majd csak november 19-én kerül sor, addig is elkezdte már a munkát azokkal a játékosokkal, akiknek nincs válogatottnál jelenésük.

 

ˆhirdetés