Storck: Nem akarok olyan futballt játszatni, hogy beállunk védekezni a kapunk elé

ˆhirdetés

A magyar válogatott öt gólt kapott Svájc ellen, húsz percig volt esélyünk. Bernd Storck nyilatkozott a mérkőzés után.

 

 

- Gratulálok Svájc válogatottjának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Tudtuk, hogy a világranglista-hetedik svájciak hazai pályán dominálni fognak ellenünk, és az első negyedórában nem is volt gond a játékunkkal - értékelt Bernd Storck a lefújás után.

 

- Sajnos egy nagy egyéni hibából kaptuk az első gólt, utána a svájciak nyomást gyakoroltak ránk, és egyből megszerezték a második gólt. A szünet után már nehéz dolgunk volt, ráadásul a második félidőt is gólt eredményező egyéni hibával kezdtük, ma kicsit saját magunkat vertük meg. Ezzel együtt a svájciak megérdemelten nyertek, nagyszerű csapatuk van, de ezen a szinten minden ellenfél kíméletlenül megbünteti az olyan hibákat, amelyeket ma elkövettünk.

- Az öt kapott gól ellenére pozitívumokat is láttam, volt egy-két jó egyéni teljesítmény a csapatban, Ugrai Roland például jól játszott, tudtam róla, hogy labdabiztos, gyors játékos, és hittem benne, hogy ezt be fogja bizonyítani ma.

- A legjobb válogatottakkal nem vagyunk egy szinten, de nem akarok olyan futballt játszatni, hogy beállunk védekezni a kapunk elé, és csak előrerúgjuk a labdákat.

- Ma is végig próbáltunk előre játszani, és ebből helyzeteket alakítottunk ki, két gólt is szereztünk. Tanultunk a mérkőzésből, és a tapasztalatokból tovább fogjuk építeni a csapatot.

- Kedden, Feröer-szigetek ellen egész más mérkőzésre van kilátás, hazai pályán játszunk, és ha azt a teljesítményt nyújtjuk, amit a múltban már többször is mutattunk, akkor meglesz a győzelem. Olyan hibákat mint ma, azonban Feröer ellen sem követhetünk el, különben azt a találkozót sem nyerjük meg.

 

forrás: mlsz.hu

ˆhirdetés