Nikolics mesterhármasával fordított és nyert a Chicago a Philadelphia ellen

ˆhirdetés

Nikolics nagy lépést tett a gólkirályi címért, mesterhármast lőtt.

 

 

Nemanja Nikolics hozza azt a szintet, amiért leigazolták, valószínűleg túl is szárnyalja az elvártakat, bár egy korábbi magyar és lengyel gólkirálytól elvárható, hogy az MLS-ben sem adja alább a korábban tapasztaltakhoz képest.

 

Ehhez persze kellenek a társak is, akik a mérkőzés utáni nyilatkozataikban jelezték, számukra is fontos, hogy Nikolicsnak sikerüljön megszerezni a gólkirályi címet. Főleg egy olyan mérkőzésen lehet segíteni a társat, amikor már eldőlt, hogy továbbjutott a csapat a rájátszásba.

Nikolics a harmadik percben indult meg a bal oldalon és rázta le a védőjét, majd lőtt a hosszúba. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, három perccel később egyenlített a Philadelphia egy öngóllal. Kappelhof próbálta menteni a menthetőt, de már nem sikerült... majd Bedoya révén már fordítottak is a 13. percben.

A Chicago a második félidőben talált magára újra, a 64. percben Nikolics büntetőből egyenlített, majd a 78. percben egy remek lövéssel a győzelmet is megszerezte a csapatának.

Nikolics már 24 gólos, három góllal előzi meg a második helyezett Válderit és néggyel David Villát.

Chicago Fire - Philadelphia Union 3-2
G.: Nikolics 3, 64 (11-es), 78 ill., Kappelhog 6 (öngól), Bedoya 13

 

Németh Krisztián nem lőtt gólt, de a New England 2-1-re verte a New York City FC-t. A vendégek hamar emberhátrányba kerültek, míg David Villa nem volt eredményes a mérkőzésen. Németh 70 percet kapott a győztes meccsen.

Sallói Dániel végig játszotta a Houston elleni bajnokit a Sporting színeiben, a mérkőzésen nem született gól

Stieber kezdett a DC Unitedben, de a Portland nagyon elverte őket, Stiebert háromgólos hátránynál szedte le a pályáról Olsen, a vége 4-0 lett.

ˆhirdetés