Nemzetek Ligája: A harmadik vonalba került a magyar válogatott

ˆhirdetés

A vb-selejtezők után kialakult rangsor alapján a harmadik vonalba került a magyar válogatott. Kiderült, melyik válogatott hova került

 

A Nemzetek Ligája egy új kezdeményezés az Uefa részéről, ami lényegében kiváltja a barátságos válogatott mérkőzéseket. Az Európa-bajnokság selejtezőin a csoportok első és második helyezettjei jutnak majd ki egyenes úton a 2020-as Európa-bajnokságra, míg a Nemzetek Ligája további négy helyet biztosít majd, vagyis komoly tétje van a jó szereplésnek.

 

A Nemzetek Ligájában négy külön ligába osztják a válogatottakat, jelen pillanatban a válogatottak Uefa koefficiens együtthatói alapján kerültek a válogatottak a ligákba. Az A, B ligába 12-12 válogatott, a C-ben 15, a D-ben 16 válogatott szerepel. Az A-ban a legjobb 12, a B-ben a következő 12, a C-be az utánuk jövő 15, míg a D-ben a maradék 16. A ligákat négy csoportra osztják, így az A és B ligában négy háromcsapatos csoport lesz, a C-ben, három négy és egy három csapatos. A D-ben pedig négy négycsapatos.

A magyar válogatott a pontok alapján a 25. helyen végzett, így a C-liga legerősebb válogatottjának számít.

A ligák között viszont van átjárás. Ha megnézzük a C-ligát, vagyis a magyar válogatott által érintett ligát, akkor a következő történhet egy válogatottal. A négy csoportgyőztes feljut a B-ligába, a négy csoport utolsó helyezettjei kiesnek a D-ligába.

Az A-liga esetében, a négy csoportelső kerül az elődöntőbe, majd onnan két továbbjutó játszik a Nemzetek Ligája trófeáért.

 

A liga: Németország, Portugália, Belgium, Spanyolország, Franciaország, Anglia, Svájc, Olaszország, Lengyelország, Izland, Horvátország, Hollandia

B liga: Ausztria, Wales, Oroszország, Szlovákia, Svédország, Ukrajna, Írország, Bosznia, Észak-Írország, Dánia, Csehország, Törökország

C liga: Magyarország, Románia, Skócia, Szlovénia, Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia, Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország, Ciprus, Észtország, Litvánia.

D liga: Azerbajdzsán, Macedónia, Fehéroroszország, Grúzia, Örményország, Lettország, Feröer-szigetek, Luxemburg, Kazahsztán, Moldova, Liechtenstein, Málta, Andorra, Koszovó, San Marino, Gibraltár.

 

A csoportokat 2018. január 24-én sorsolják ki.

 

ˆhirdetés