Barcelona: Piqué felajánlotta a visszavonulását a válogatottól

ˆhirdetés

Gerard Piqué felajánlotta a visszavonulását a válogatottól

 

 

A katalán függetlenségi választások véres közbeavatkozása után, Gerard Piqué felajánlotta, hogy lemond a spanyol válogatottságról.

 

Vasárnap tartották a katalán függetlenségről szóló választásokat, amit a spanyol kormány alkotmányellenesnek tartott. A rendőrség is ki volt vezényelve az eseményekre, hogy megakadályozzák a választásokat. Tüntetések alakultak ki, amibe meg elég brutális módon avatkoztak bele a rendőrök.

Gerard Piqué is elment választani. Sokan kritizálták ezért, ő viszont kiemelte, katalánnak tartja magát és a mai nap eseményei után még büszkébben mondja magát katalánnak.

Kiemelte, a vasárnapi képek, önmagukért beszélnek.

Piqué rátért a válogatottságra is.

"Ha a szövetség tényleg azt hiszi, hogy én vagyok a probléma, akkor még a 2018-as világbajnokság előtt visszavonulok a válogatottságtól."

Piqué fizikailag még évekig alkalmas lenne arra, hogy válogatott legyen, a tervek szerint leghamarabb a világbajnokság után jelentette volna be a visszavonulását. Mivel igen látványosan szokta kifejezni a katalán érzelmeit, így már a válogatott mérkőzéseken is sokszor kifütyülték a Barcelona középső védőjét.

A Las Palmas elleni mérkőzéssel kapcsolatban jelezte, ez volt eddig a legnehezebb mérkőzés a pályafutása során. A vezetőség megpróbálta elhalasztani a mérkőzést, de mivel nem volt lehetséges, végül a játék mellett döntöttek.

A beszámolók szerint a szövetség nem engedte a halasztást. Ha a Barcelona nem lépett volna pályára, akkor hat pontot vontak volna le a katalánoktól. Állítólag öltözőn belül is volt vita a játékról, mindenesetre a vezetőségből többen is lemondtak azok után, hogy a játék mellett döntöttek.

 

ˆhirdetés