Ferencváros: Ezzel a kerettel el kéne érni a csoportkört

Orosz Pál szerint, ezzel a kerettel már nem kellene bravúrnak nevezni a csoportkör elérését

 

 

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége volt. Elmondta, hogy jó irányba halad a csapat, és ha akkor elküldik Thomas Dollt, amikor nem szerepeltek ilyen jól, akkor lehet, most nem állna a tabella második helyén. A mostani kerettől szerinte nem volna bravúr csoportkörbe jutni. Nagy Ádámnak üzent a klubvezető, aki szerint Varga Roland feltámadásához több más tényező mellett maga a játékos kellett leginkább.

 

Orosz Pál szerint nem úgy indult a szezon, ahogyan elképzelték, de most már jó az irány.

„Nem örültünk neki, hogy így alakult, szerettünk volna erős kezdést. Nem sikerült, de most már volt olyan mérkőzés, amin lehetett látni, hogy ez a Fradi jóval erősebb, mint ahogyan az első egy-két mérkőzésen mutatta” – fogalmazott, majd a célokról és az igazolásokra is kitért. - „Olyan játékosok érkeztek, akik hozzá tudnak tenni a teljesítményünkhöz. Kimondott célunk idén is a bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa megvédése.”

A nemzetközi kupaszereplésről is beszélt, és válaszolt arra, mi kellene ahhoz, hogy sikerüljön a zöld-fehéreknek az a bravúr, hogy bejutnak egy nemzetközi kupa csoportkörébe.

„A mostani játékosállománnyal már nem is kellene ezt bravúrnak nevezni adott esetben, hanem egy Európa Liga csoportkörbe oda kellene érnünk, és ezért nyilván mindent meg fogunk tenni. Fontos az, hogy arra az időszakra, amikor kezdődnek a selejtezők, addigra összeérjen a csapat, és szerintem most van egy olyan játékosállományunk, egy olyan keret, ami alkalmas arra, hogy ezt a célt elérjük. Ha nem lesz nagyobb mozgás, márpedig mi nem szándékozunk nagyobb mozgást csinálni a következő időszakban”– nyilatkozta a klubvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A klub korábbi játékosa, Nagy Ádám is szóba került, aki az előző szezonban alapember volt Bolognában, most azonban nem kap bizalmat.

„Mi mindig szívesen látjuk őt a Ferencvárosnál, de jelen pillanatban ő a Bologna játékosa. Rajtuk áll, hogy mi a tervük vele. Tavaly nagyon jó szezont futott, kezdő volt több mint 20 mérkőzésen, most pedig keretben sincs sokszor. Innen is kívánom, hogy kerüljön vissza, és mutassa meg!”

Varga Rolandot is méltatta, aki a tavalyi év nehézségei, az autóbalesete és a sérülése után idén remek szezont fut.

„Ehhez kellett Roland, hogy átgondolja a dolgokat, és eltökélje azt, hogy szeretne komoly eredményeket elérni a Ferencvárosban. Kellett az, hogy olyan szakmai stáb legyen mögötte, ami van, ilyen edzői háttér, ilyen orvosi háttér, ilyen pszichológusi háttér, ami a Ferencvárosnál rendelkezésre áll, de leginkább ő kellett hozzá” – fogalmazott. Emellett a csapattársak is kellettek, illetve a ferencvárosi közeg is, amely adott neki második esélyt. 

„A szurkolóknak az a dolguk, hogy mindig változásokat szeressenek, ők mindig azt kérik, és ez teljesen természetes, egy vezetőnek pedig az, hogy azt csinálja, ami a klubnak a legjobb, és ha lát folyamatosságot, lát eredményt, akkor nem kell változtatnia, úgy gondolom. Jelen pillanatban, ha a tabellára nézünk, akkor a második helyen áll a Ferencváros – mondta Thomas Dollal kapcsolatban, majd reagált arra a felvetésre, hogy pár hete ez még nem volt így. – Igen, de ha pár héttel ezelőtt ránéztünk a tabellára, és az alapján elküldtük volna Thomas Dollt, akkor nem biztos, hogy most a második helyen állnánk.”

Hét éve vezetik a klubot, amit szerettek volna, mindent megnyertek Magyarországon.

„Ami nagy hiányérzet, az a nemzetközi szereplés, ezt ki kell mondani. Az még nem sikerült, de nem adjuk fel. Mindenki megmosolygott minket, amikor Kubatov elnök úr azt mondta, mi bajnokok leszünk, és aki bajnok akar lenni, az tartson velünk. Bajnokok lettünk, most azt mondom, csoportkört fogunk játszani, és azt is fogunk.”

 

Tue, 09/26/2017 - 17:47