Neymar a PSG-hez igazolt

ˆhirdetés

A Paris Saint-Germain hivatalosan is bejelentette Neymar szerződtetését

 

 

A PSG a hivatalos honlapján jelentette be a szenzációs hírt, Neymar öt évre írt alá, vagyis 2022. június 30-ig lehet a klub játékosa a brazil támadó.

 

Neymar a Santostól érkezett a Barcelonához 2013-ban, majd távozott onnan 2017-ben, elképesztő összegért, mivel a Barcelona korábbi közleménye szerint kivásárolta magát a szerződéséből a brazil, 222 millió eurót fizettek azért, hogy távozhasson a Barcelonától és a PSG-ben folytathassa. A Barcelona amúgy jelezte az Uefa felé a fenntartásait az ügylet iránt, mást nem tehettek.

Neymart csütörtök este be is jelentette a PSG, amivel a párizsi klub új korszakot nyit, nem csak a rekord igazolás miatt, hanem azért is, mert a világ három legjobb játékosa közül szerezte meg az egyiket. Messi, Cristiano Ronaldo és Neymar jelenleg a három legjobban futó brand a labdarúgásban, de nem csak a reklámértékük óriási, hanem a játéktudásuk is. Neymar ráadásul még csak 25 éves.

Neymar a szerződése aláírása után jelezte, nagyon örül, hogy csatlakozhat a PSG-hez. Európába érkezése óta ezt a klubot tartja az egyik legerősebbnek és legambiciózusabbnak.

"A legnagyobb kihívás, ami motivált, hogy csatlakozzak az új csapattársaimhoz, hogy segítsem a klubot elhódítani a trófeákat, amikre a szurkolók vágynak. A PSG ambiciója csábított a klubhoz, valamint a szenvedélyesség és az energiája."

"Négy idény óta játszom Európában és kész vagyok erre a kihívásra. Mától, mindent meg fogok tenni, hogy a csapattársaimat segítve, új távlatokba emeljem a klubom és örömet szerezzünk a klub több milliós rajongótáborának a világon."

Nasser Al-Khelaifi, a klub elnöke is örömmel és büszkeséggel beszélt arról, hogy sikerült leigazolniuk Neymart.

"A győztes mentalitása, az erős karaktere és a vezetői képessége teszi nagyszerű játékossá. Nagyon sok pozitív energiát fog hozni a klubhoz. Az utóbbi hat évben egy nagyon ambiciózus projektet építünk, ami az európai labdarúgás legmagasabb szintjére emel minket. Neymar megérkezésével, meg vagyok győződve arról, hogy hű szurkolóink támogatásával, meg fogjuk tudni valósítani a legnagyobb álmainkat is."

 

 

ˆhirdetés