Modric nem játszhat a Barcelona ellen

ˆhirdetés

Modric három éve kapott eltiltás miatt nem játszik a Camp Nouban

 

 

Luka Modric, a bajnok Real Madrid labdarúgója három évvel ezelőtt kapott eltiltása miatt nem játszhat a kupagyőztes Barcelona ellen a spanyol Szuperkupa-párharc első, idegenbeli felvonásán vasárnap.

 

A spanyol Marca sportnapilap internetes kiadása arról írt, hogy a horvát játékost 2014. augusztus 22-én, az Atlético Madrid elleni Szuperkupa-visszavágó hajrájában - a marca.com tudósításában a 91. perc szerepel - állították ki második sárga lapját követően. A Real Madrid a hazai 1-1 után idegenben 1-0-ra kikapott.

A fegyelmi bizottság az adott sorozatra vonatkozóan a soron következő egy mérkőzésre tiltotta el a középpályást. Amennyiben azonnali pirossal állították volna ki Modricot, akkor a szabályok értelmében a soron következő bajnokin nem léphetett volna pályára. Így azonban - tekintve, hogy a Real Madrid a 2015-ös és a 2016-os Szuperkupában sem volt érdekelt - a horvát légiósnak még nem volt alkalma letölteni a büntetést.

A Bajnokok Ligája-győztes fővárosi együttes vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak pedig ki kell találnia, hogy kivel helyettesíti a középpálya legfontosabb láncszemét együttesében, amely kedd este megnyerte az európai Szuperkupát a Manchester United 2-1-es legyőzésével.

A vasárnap 22 órakor kezdődő barcelonai első mérkőzést követően a visszavágót jövő szerdán játsszák Madridban.

 

forrás: MTI

ˆhirdetés