Csapatot épít a Barcelona a Neymarért kapott pénzből

ˆhirdetés

Neymar távozásával lezárult egy nagy időszak a Barcelonánál, mit lép a katalán csapat?

 

 

A PSG megunta a tipródást és lépett, megszerezték rekord összegért Neymart. A brazilt 222 millió euróért vásárolták ki a szerződéséből, amivel lezárult az MSN korszaka a Barcelonának.

 

A Barcelona az átigazolás során végig jelezte, nem értenek egyet Neymar kivásárlásával, de ebben az esetben nem sok mindent tehet a klub, mivel megkapta azt az összeget, amivel felbontható a szerződés, ha a játékos is így akarja.

Neymar távozni akart, valaki szerint áruló, valaki szerint meg jól tette.

Neymar átigazolásai eddig is rengeteg bonyodalmat okoztak, hiszen a Barcelonánál vezetők buktak bele többek között Neymar szerződtetésébe és a követhetetlen átigazolási megoldások miatt. Így pláne fájó a klub számára, hogy a játékos menni akar.

A játékos meg menni akart, mert van akkora sztár, mint Cristiano Ronaldo, vagy éppen a csapattárs Messi. Messi viszont kirobbanthatatlan. Messi saját nevelés. Messi nélkül jelenleg a Barcelona elképzelhetetlen. Tudta ezt Neymar is, aki viszont csak akkor léphet olyan magaslatokra, mint a két riválisa, ha ő lesz egy top csapat vezére. Ha úgy nyer Bajnokok Ligáját, hogy ő a csapat fő sztárja, ő az a játékos, akire mindent kihegyeznek a társak.

Emiatt jó lépés volt Neymarnak a váltás, még akkor is, ha a PSG nem egy Barcelona, de nagy tervekkel rendelkezik a párizsi csapat.

A Barcelonának meg nyelnie kell egy nagyot és át kell gondolnia a hogyan továbbot. Bárki bármit is mond, az utóbbi évek az MSN-ről szóltak, a Messi - Suárez - Neymar hármasról: majd ők elintézik a győzelmeket. Viszont ezt a csapat egysége megsínylette, a középpálya átjáró ház lett az ő szintjükön nézve.

A Neymarért kapott pénzt nagyon könnyen is elköltheti a klub, hiszen most mindenki úgy veszi, van 222 felesleges milliójuk és a kiszemelt játékosok ára minimum kétszeresére nő. Coutinho, Dybala, Verratti, Dembele ára amúgy is az egekben volt, de most még feljebb megy. Nincs könnyű helyzetben a klub.

Josep Maria Bartomeu jelezte a Barcelona szurkolók világtalálkozóján, hogy a pénzüket felelősségteljesen, nyugalommal és odafigyeléssel kezelik. A csapatba fektetik, most már nem a tridentről, a nagy hármasról beszélnek, hanem a csapatról. Semedo már érkezett a kerethez, de várhatóan még igazol játékost a katalán klub, amely az utóbbi években éppen a nagy hármas miatt is, letért arról az útról, amit nagyon szerettek a szurkolók, a sok saját nevelésű játékos beépítése, a saját filozófia szerinti játék. Talán egy modernizált változatban újra elkezdi magát felépíteni a Barcelona.

Az új idénynek új edzővel vág neki a csapat. A nyári átigazolások és az első néhány hónap után megkapjuk a választ, mire tudta fordítani a Barcelona a Neymar távozását jelentő lehetőséget.

 

ˆhirdetés